tiistai 2. heinäkuuta 2013

Nokian kannattaa luopua älypuhelimista

Olen tässä kirjoittanut useampaan otteeseen, että Nokian kannattaisi luopua älypuhelimista. Peruspuhelimet ja yksinkertaiset älypuhelimet kannattaisi kuitenkin pitää ja keskittyä nimenomaan kehitysmaihin.
http://jtalous.blogspot.fi/2013/07/nokian-pitaisi-nyt-myyda-alykannykat.html

Ei nyt tule mieleen mitään hyvää syytä miksi Nokian kannattaisi omistaa tai valmistaa Microsoft Phone -älypuhelimia. Tulevaisuus ei näytä hyvältä sellaisissa älypuhelimissa mitä Nokia kykenee ja voi valmistaa. Edes siirtyminen Androidiin ei luultavasti parantaisi kalliiden älypuheliminen menekkiä, koska Nokialla ei ole siihen osaamista. Nokian brändi on luultavasti liian huono Yhdysvalloissa, että sillä pystyisi myymään kunnolla. Muutaman prosentin markkinaosuudesta ei luultavasti kannata edes taistella vaan se kannattaa myydä pois pikaisesti.

Suomelle (maana tai valtiona) ei ole mitenkään järkevää tukea Nokian kännyambitioita. Aikanaan kun kännyt olivat pioneeriala ja suhteellisen pienillä investoinneilla pärjäsi tilanne oli toisin mutta nykyajassa kännyteknologia on massaa. Suomen kyky toimia massakulutustuotteissa on heikko.
http://www.piksu.net/artikkeli/ajatuksia-nokian-yritysostosta

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2013/07/02/huawei-ja-zte-voisivat-olla-nokian-kumppaneita/20139214/170

2 kommenttia:

 1. Hei,

  Haluaisin lähestyä sinua sähköpostitse koskien blogissasi olevaa artikkeliamme, mutten löytänyt yhteystietojasi blogeistasi. Ottaisitko ystävällisesti yhteyttä laura@fi.casinotop10.net jotta voimme keskustella lisää.

  Kiitos etukäteen!

  Terveisin,
  Laura

  VastaaPoista
 2. Thanks for spending your valuable time in delivering the most valuable content here.I loved the way you write and suggest my friends too for getting aware of your blogs.
  Pawn Shops
  Pawn Brokers
  Pawn Loans
  Pawn Loans in Alabama
  Pawn Shops near me

  VastaaPoista