tiistai 21. kesäkuuta 2011

Nokia N9 Microsoftin ja Nokian harhautus

Tässä on tullut mietittyä Nokia N9 strategista ja taktista ulottuvuutta ja olen tullut siihen tulokseen, että Nokia N9   on mahdollisesti harhautus, jolla on tarkoitus iskeä Linuxin ja Androidin rivit sekaisin. Oikeastaan kaikki viittaa siihen, koska Stephen Elop on selkeästi Microsoftin mies ja Nokia on sitoutunut Microsoftiin.
http://jtalous.blogspot.com/2011/06/nokian-n9-kilpailukykyinen.html

Voi olla, että Nokialla on erilaisia poliittisia blokkeja ja Nokian sisällä käydään valtataistelua eli se selittää osaltaan Nokia N9:n roolia mutta epäilen, että Stephen Elop ja Balmer näkevät N9 myös puhelimena, jolla voidaan hajottaa Linuxia ja Androidia.

6 kommenttia:

 1. Olet kyllä aikamoinen satuseppo.

  VastaaPoista
 2. Mikä on satu ja mikä on totta? Toisen totuus on toiselle satua ja päinvastoin.

  VastaaPoista
 3. Saisikohan näihin mielipiteisiisi perusteluita, jotta niistä näkisi että onko tässä järjen hiventä.

  VastaaPoista
 4. Ei näihin mitään perusteluita voi kukaan antaa. Ainoastaan Eloppi ja Balmer tietävät totuuden. Mahdollisesti ei edes Eloppi itse tiedä mitä tekee vaan vedetty retkuun kuten niin montaa muuta. Kennedyn murhaakaan saatu vieläkään selville että oliko se sitten CIA vai kuka. Sama juttu tässä.

  VastaaPoista
 5. Minusta on ihan perusteltua epäillä Nokia N9:n olemassaoloa ja Nokian tekemisiä. Nokiahan nimittäin perusteli Meegon alasajoa sillä ettei kehitystyö ole edennyt ripeästi, vaikka tuotantovalmis N9 on ollut olemassa jo kuukausia. Siitä huolimatta Nokia ei ole saanut Windows-puhelinta ulos vieläkään (kai ensi viikolla on julkistus, mutta koska se on markkinoilla onkin toinen juttu).

  Harmi, että Suomen informaatioteollisuuden historian keulakuva Nokia ja sen teknologiat ovat joutuneet pelimerkiksi ja spekulaatioiden kohteiksi. Vielä surullisempaa on se, että Nokian tarina päättynee itsenäisenä mobiilialan toimijana Microsoft -yhteistyön myötä.

  VastaaPoista
 6. Nokia on selvästi aika huonossa jamassa ja Microsoft pitkälti sanelee mitä tehdään.
  http://jtalous.blogspot.com/2011/10/microsoft-vie-nokian-rahat.html

  VastaaPoista