tiistai 26. tammikuuta 2021

Wolt ja palvelutalous

 Wolt on hyvä esimerkki yhteiskunnan siirtymisestä teollisesta tuotannosta palvelutalouteen. Aikanaan suuret perinteiset teollisuusyritykset hallitsivat Suomenkin taloutta (ja Yhdysvaltojen mm.) Nyt ajat muuttuvat ja yhteiskuntaluokat, jotka ovat häviäjiä kipuilevat ja haaveilevat entisestä asemastaan. Yhteiskunnan muuttuminen palvelutaloudeksi on väistämätöntä ja perinteinen teollisuustyö ei enää palaa, sitä korkeintaan harjoitetaan Kiinassa ja Intiassa mutta länsimaissa sen on perinhuono. Menettäjiin kuuluu mm. paperiteollisuus. Metsäteollisuuden asema on parempi, koska sellunkysyntä pakkauksissa tulee vielä rajusti kasvamaan kun yhteiskunta siirtyy kohti palvelutaloutta. Todennäköisesti myös kännyteollisuus pikkuhiljaa hiipuu.

Perinteisen teollisuustyöntekijän asema tuskin koskaan enää palaa siksi mitä se aikanaa oli.

https://blogit.kansanuutiset.fi/maailmanparantajan-madonluvut/76-millaisia-ovat-uudet-digityopaikat

https://blogit.kansanuutiset.fi/maailmanparantajan-madonluvut/75-digitalisaatio-manipuloi-ja-tuhoaa-mielen

Perinteisesti työväen luokkaa on käytetty sodissa paljon. Nyt myös sodat automatisoituvat. Sotien automatisoituminen ja teollisuuden automatisoituminen vievät työväenluokalta oikeuden olemassaoloon. Työväki ei kyennyt ottamaan valtaa Neuvostoliiton avulla. Nyt robotit ja tekoäly jyräävät sen, tähän jyräämisen pelkoon perustui myös Trumpi valtakausi. Uusi työväenluokka perustuu robotteihin, tekoälyyn ja automaatioon; lopun työn tekevät kiinalaiset ja intialaiset afrikkalaisten avustuksella. Kuinka kauan rikkaat suostuvat rahoittamaan lännen joutilaita jää nähtäväksi. 

https://demokraatti.fi/maksatko-mielellasi-lisaa-veroja-vai-oletko-siihen-valmis-piru-asuu-yksityiskohdissa-nain-evan-analyysi-johti-harhaan

Monet eivät vieläkään tajuta, että Google ja muut teknot ovat yhteiskunnassa isoja voimankäyttäjiä. Tämä tarkoittaa, että pikkuvaltioiden kuten Suomen ei tule hyppiä niiden silmille, Superäly on totta ja se on paras hyväksyä. Haloo Helsinki laulaa, että kumpi voittaa tekoäly vai Lady Domina kun sähköt katkeaa. Tuskin Superälyltä kukaan uskaltaa sähköjä viedä. Takana on USAn asevoimat ja maailman rikkaat, ei siinä työväenluokkaisella ole paljoa sanottavaa.

http://tamapaiva.blogspot.com/2021/01/miksi-niin-moni-uskoo-potaskaan.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti