sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Piiloprotektionismi ja Nokia

Huomasin Suomi24 keskustelualueella, että huolestuneet kansalaiset ovat perustaneet Facebookin tukiryhmän Nokialle. Ilmeisesti tukiryhmän tarkoituksena olisi, että ihmiset ostaisivat Nokian kännyjä. Pienelle maalle kuten Suomelle kansainvälinen kauppa on elintärkeää, ja siten kaikki kaupanrajoitukset ovat haitallia, myös kansalaisliikkeiden pyrkimykset rajoittaa kansainvälistä kauppaa. Suomalaisten ostoilla ei nyt sinällään ole paljoa merkitystä, eikä näistä FB ryhmistä mitään haittaa oikeasti ole mutta vapaa kauppa on silti se, joka Suomea pyörittää.

Tuskin Nokian imagolle tekee hyvää, että sitä ostetaan lähinnä Suosi Kotimaista periaatteella.

1 kommentti:

  1. Suomi24.fi -ketjun aloittaja17. tammikuuta 2011 klo 6.59

    Ei varmasti teekään hyvää. Olisi kuitenkin hyvä, jos edes suomalaiset ostaisivat Nokian älypuhelimia. Ostetaanhan niitä nytkin, mutta liian vähän. Sellaista tilannetta ei koskaan tule tapahtumaan, että Suomessa ostettaisiin pelkästään Nokian matkapuhelimia, joten vapaasta kaupasta tuskin tarvitsee huolta kantaa.

    Viestini tarkoituksena oli vain herättää suomalaisia ajattelemaan, että Nokia ei suinkaan ole kuollut ja kuopattu, vaan vallan loistava vaihtoehto.

    VastaaPoista