sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Android olisi voinut pelastaa Nokian

Monet jälkiviisaat pohtivat olisiko Android voinut pelastaa Nokian. http://www.mondaynote.com/2012/02/12/lumia-800-nokia%E2%80%99s-comeback/

Nokialaiset halusivat kunnollista voittotasoa ja ikävä kyllä en usko, että Android olisi kyennyt tarjoamaan Nokialle muuta kuin 1-2% liikevaihdosta voittoa. Android on varsin hintakilpailtua ja Nokia ei olisi siinä kyennyt erottumaan ja saamaan supranormaaleja voittoja. Tosin en usko, että Microsoftin käyttikselläkään Nokia kykenee tienaamaan edes niin paljon kuin se olisi voinut saada Androidilla. Nokia tottui aikanaan huomattavan korkeaan voittotasoon ja niihin aikoihin on vaikea palata pelkkänä laitevalmistajana nykyaikana.

http://www.mobmit.com/updated-nokias-profits-down-e1-4-billion-in-2011/

http://ipcarrier.blogspot.com/2012/01/apple-samsung-earn-81-of-all-mobile.html

Apple tekee mobiilialan voitoista niin paljon, koska se kykenee tuottamaan asiakkaille valtavasti hyötyjä ja se kykenee vielä rahastamaan ne. Nokialta puuttuvat kaikki valttikortit nykytilanteesta ja Nokiasta uhkaakin tulla Microsoftin romahduksen symboli ja katkeran viimeisen taistelun näyttämö.
http://www.traders-blog.com/2012/02/09/3-turnaround-stocks-you-should-buy-now/

http://disruptivewireless.blogspot.com/2011/10/my-suspicions-on-iphone-delays-chipset.html

http://pelitvehkeetjavisiot.blogspot.com/2012/02/spark-avoin-tabletti-kevaalla.html

Kännymarkkinat eivät enää ole erillään tableteista vaan sekä Apple että Google näkevät ne aikapitkälti samoina. Nokian heikkous on tabletin puute.
http://sielunviholliselle.blogspot.com/2012/02/nokia-tyton-paluu.html

http://sielunviholliselle.blogspot.com/2010/07/nokia-vs-samsung.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti