tiistai 28. helmikuuta 2012

HP kriisissä

HP:n loistokausi ajoittuu 1990-luvulle, jolloin elettiin vahvaa henkilökohtaisen tietojenkäsittelyn aikaa, jonka tunnusmerkkeinä olivat hajautetut yrityspalvelimet, henkilökohtaiset (kannettavat) tietokoneet ja valtaisa määrä paperille tulostettuja ja näin jaettuja dokumentteja. Nykyisin toimimme toisin. Tietoliikennekapasiteetin kasvun ja langattomuuden myötä käytämme ajasta ja paikasta riippumatonta "verkkoa", joka tarjoaa käyttämämme sovellukset ja tietosisällön ja mahdollistaa itse luomamme sisällön jakamisen muille käyttäjille ilman paperiformaattia. Yhteytemme verkkoon ei tapahdu ainoastaan perinteisen PC:n kautta, vaan sen rinnalla käytämme älypuhelinta tai tablettia saavuttaakseemme korkean tarkoituksenmukaisuuden eri tilanteissa ja ympäristöissä. Iso ero 1990-luvun ICT-kulttuuriin on myös siinä, että nyt tietotekniikan tarjoama lisäarvo on yksilön, eikä vain työntekijän käytettävissä!
http://www.piksu.net/artikkeli/hpn-osavuosikatsaus-internet-mobiililaitteet-pilvipalvelut-ja-kehittyv%C3%A4t-markkinat-ict-sek

HP oli aikanaan merkittävä elektroniikkavalmistaja ja tulostuksen pioneerejä:n mutta markkinoiden muutokset ovat tehneet sen aseman heikommaksi. Tablettimarkkinoille ei HP:llä juurikaan ole asiaa ja muutenkin HP:n asema vaikuttaa vaikealta. Tietotekniikassakin on painopiste ja innovaatiot siirtyneet Aasiaan ja Amerikkalaisten vanhojen jättien asema on tukala. HP:lle uhkaa käydä Kodakit.
http://h30507.www3.hp.com/

HP:llä on tosin mielenkiintoista tutkimusta Memristorien alueella ja se on sen alan mahtitekijä eli memristor innovaatiot voivat helposti kääntää HP:n aseman taas vahvaksi.

Previous to the prediction of the memristor by Prof. Leon Chua of UC Berkeley in 1971, there were three recognized passive circuit elements:  the resistor, capacitor, and inductor.  These three passive elements have provided the fundamental building blocks on which all electronic circuits today are based.
HP’s demonstration that so-called ReRAM (resistive-RAM) devices were actually memristors provided the mathematical foundation for completely new types of electronics.


http://h30507.www3.hp.com/t5/Data-Central/HP-and-Hynix-Bringing-the-memristor-to-market-in-next-generation/ba-p/82218

http://blog.palm.com/

http://hpanswers.blogspot.com/

http://rklpad.blogspot.com/p/pad-goodness.html

http://h30507.www3.hp.com/t5/HP-Networking/bg-p/167

http://littlesunshine4.blogspot.com/2012/02/hp-pavilion-g62-222us-156-inch-laptop.html
HP:llä on iso vahvuus Memristor elektroniikan osaamisessa eli HP:n peli ei ole pelattu, mutta sijoittajalle HP on silti vaikea, koska siinä on niin paljon kaikenlaista liiketoimintaa, jonka arvoa on vaikea arvioida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti