maanantai 11. kesäkuuta 2012

Android ei ole sosiaalihuolto

Tilanteen kiteytti hyvin pelinkehittäjä Mika Mobile, joka kertoi maaliskuussa hylkäävänsä Androidin, koska sille tehdyt sovellukset eivät tuota rahaa. Pelkästään testilaitteistoon kului tuhansia dollareita, firma tilitti.
http://www.digitoday.fi/bisnes/2012/06/11/ios-rokittaa-androidin-uusissa-sovelluksissa/201231268/66

http://mikamobile.blogspot.fi/2012/03/our-future-with-android.html

http://mikamobile.blogspot.fi/2011/06/android.html

Androidille kehittäminen on vaativaa ja kaikista ei siihen ole. Hyvin harva pääsee sosiaalihuoltomaisiin tukiin vaan kilpaillulla markkinalla menestystä ei yleensä tule. Pääasiassa kilpailluilla markkinoilla lopputuloksena on konkurssi. Menestys on tosiasiallisesti hyvin harvinaista ja poikkeuksellista.
http://thomastaussi.blogspot.fi/2012/06/markkinat-ovat-ideoiden-kilpailua.html

Raamatussa ei luvata menestystä vaan menestys ja paratiisi on rajan toisella puolen, ei tällä puolella. Menestyksen harvinaisuuden takia yleensä yritykset ja poliitikot turvautuvat poliittiseen peliin tuottojen turvaamiseksi. Kilpailluilla markkinoilla ei pääasiassa ole mitään kovin suuria tuottoja luvassa. Vaikka paljon puhutaan voittojen maksimoimisesta, niin käytännössä voitot jäävät monille haaveeksi. Tässä yhdessä välissä tuli monille semmoinen kuva, että kun tekee jonkun Appsin, niin raha sataa taivaasta kaatamalla. Rahasade on hyvin harvinaista ja pääasiallisesti hyvinkin menestyvä yritys voi odottaa vain  pientä korvausta raatamisestaan. Monen yrityksen tulos on pitkälti muodostunut pääoman hinnan noususta ja spekulaatiosta yrityksen osakkeella ei varsinaisen liiketoiminnan tuloksesta. Yhdysvalloissa oli vähän aikaa sitten, että Microsoft ja Oracle tekivät ison osan koko ohjelmistoliiketoiminnan kumulatiivisesta tuloksesta, lähes kaikki muut olivat tappiolla (liiketoiminnassa). Unelmista on sitten joku ollut valmis maksamaan sen verran, että yritykset pysyivät pystyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti