perjantai 23. huhtikuuta 2021

Halonen aikoo ruveta koodaamaan

Hienoa, että Presidentti Tarja Halonen on kiinnostunut tietotekniikasta.

Riisutaan yhdessä tietotekniikan mystisyys ja pistetään maailma koodeiksi. Kysymyshän on tavallaan vain uuden kielen oppimisesta, minkä avulla rakennamme modernia todellisuuttamme. Olen itsekin luvannut tutustua kurssiin, sosialistipresidentti hehkutti.

https://www.kansalainen.fi/tarja-halonen-aikoo-opetella-koodaamaan/

Kannattaisi myös tutustua tekoälyihin, että ymmärtää tietotekniikan mahdollisuudet. Näistä asioista olisi pitänyt olla kiinnostunut jo 20-30 vuotta sitten, niin olisi Suomessakin vältytty monelta itkulta. Nokian tuho ja sanomalehtipaperin loppuminen olisi ehkä pystytty ennakoimaan jos poliittinen- ja taludellineneliitti olisi ollut aikanaan tietotekniikasta kiinnostunut. 

Perinteinen tietotekniikalle uhkaa käydä samoin kuin paperille, uutta tulee tilalle. Halosen kannattaisi tutustua Superälyyn eikä niinkään perinteiseen tietotekniikkaan.

http://suppelaiset.blogspot.com/2021/04/jufo-peltomaa-singulariteetti.html

Nämä tietokonejutut olisi Suomen pitänyt ottaa haltuun jo 50 vuotta sitten. Viimeistään Mooren lain keksimisen jälkeen olisi valtiovallan pitänyt pistää kaikki voimavarat tietotekniikan hyödyntämisen kehittämiseen. Nyt on jo liian myöhäistä; ollaan ainakin 20-40 vuotta myöhässä. Aikanaan olisi suhteellisen pienetkin panostukset riittäneet. Nyt tietotekniikan valtavirrassa pärjääminen vaatii valtavat voimavarat.

https://blogit.kansanuutiset.fi/maailmanparantajan-madonluvut/87-vihrea-energia-ei-ole-ratkaisu-ilmastomuutokseen

Stora Enson johto perusteli eilen sulkemissuunnitelmaa paperin kysynnän laskulla, jota koronapandemia on vain kiihdyttänyt. Sen mukaan kaikki vaihtoehdot niin Veitsiluodon kuin Ruotsin Kvarsledenin tehtailla oli käyty läpi. Tuomio oli, että molemmat tehtaat ovat tappiollisia eikä niiden kannattavuuden uskota saavuttavan tyydyttävää tasoa tulevaisuudessakaan.

https://demokraatti.fi/tuntuu-hullulta-laittaa-koko-tehdas-kiinni-paaluottamusmies-pitaa-pienta-toivonkipinaa-ylla

Sanomalehtipaperin tuotanto pitäisi nyt ajaa kokonaan alas ja keskittyä alueille, joissa on edes teoreettiset mahdollisuudet. Ylempänä olen jo kirjoittanut ettei itkeminen auta. Aikanaan olisi pitänyt opetella koodaamaan ja investoida rajusti tietotekniikkaan. Valtio olisi voinut ostaa Googlen ja Facebookin osakkeita ja siten turvata Suomen tulevaisuuden. Nyt tilanne on hirveä.

Internetin ja tietotekniikan kehitys nopeutuu vielä rajusti mentäessä lähemmäs Singulariteettia. Lähempänä Singulariteettia tietotekniikan kehityksen nopeus lähenee ääretöntä eli on todella rajua. Tunnissa voi tapahtua samat asiat jotka muuten olisivat vieneet tuhat vuotta. Siinä ei itkeminen auta. Tilanne näyttäytyy katselijalle samalta kuin ns. Tempaus kristinuskossa.

https://mummintekeleet.blogspot.com/2017/08/joskus-tulee-vastailtua.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti