tiistai 6. joulukuuta 2022

Luksus tavaraa ei kannata ostaa

Jotkut tykkää ostaa kaiken maailman roinaa eli näitä ns. luksustuotteita, kuten esimerkiksi kalliimman pään laukut jne. Itse en näe siinä järkeä. 2000 euron laukku ei ole sen parempi käyttöominaisuuksiltaan kuin 50 € laukku. Itsellä on 200 euron laukku edustustehtäviin, eihän sitä ihan 5 euron laukulla kehtaa mennä jos muilla on kauhean kalliit laukut. 200 euroakin on jo minusta kokolailla paljon. Kannattaa kiertää luksusliikkeet kaukaa, siellä kuluu rahaa äkkiä eikä saa juurikaan vastinetta. Pariisissa kävin kaupoilla ja sieltä ostin luksusliikkeen läheltä (Huom. läheltä, ei sisältä) Kiinalaisen laukun 10 eurolla. Kiinalaisilla kauppa kävi, luksusliikkeissä kauppa ei käynyt. 

LÄHESTYMÄSSÄ on joulu, mikä sekin näkyy panttilainaamoiden tiskeillä asiakasmäärien kasvuna.

– Jos ihmiset käyttäytyvät entiseen tapaan, panttilainaamoa käytetään apuna joulun hetkelliseen rahoitustarpeeseen. Sitten alkuvuonna rahoitusta taas kaivataan joulun laskuista selviämiseen, Salo sanoo.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009246184.html

Tietokoneissakin kannattaa säästää, ei kannata maksaa turhasta tehosta ja ominaisuuksista.

http://tietsikka.blogspot.com/2022/12/joululahja-tietokone.html

Tietokonekäyttöön suunniteltuja laukkuja saa joskus yllättävän halvalla. Ne ovat massatuotteita toisinkuin jotkut muut laukut. Yleensä kannattaa aina elämässä suosia massatuotteita, niissä on yleensä laatu ja hinta paremmin tasapainossa. Kiinalainen massatuote on aina hyvä valinta, kannattaa välttää Länsituotteita ja hankkia yleensä laadukasta kiinalaista. Nyt pikkuhiljaa kiinalainen tuote tulee moneen paikkaan vaihtoehdoksi ja yleensä valitsen kiinalaista. Kommunistit jyrää! 

Kiinalainen ravintolakin on ruokapuolella yleensä hyvä valinta. Suomalaiset ovat yleensä ylihinnoiteltuja, myös turkkilaiset ovat kovia tekemään ruokaa. Mistään suomalaisesta ei mitään etnolisiä kannata ruveta maksamaan. Etnot saavat pitää ylihinnoitellun ruokansa (tarkoitan tässä ns. suomietnoja, en etnoetnoja). 

https://jmaku.blogspot.com/2022/12/tomaattijauhelihakoskenkenlaskija.html

http://downshiftaaminen.blogspot.com/

1 kommentti: