torstai 1. joulukuuta 2022

Kustannustehokas elämäntapa

Elinkustannuksia voi alentaa aika rajusti jos on viitseliäisyyttä. Sillä pärjää pienemmällä ja ei tarvitse maksaa koko aika joka suuntaan. Eläminen on Suomessa kallista ei sille voi mitään. Kyllä ruokakustannuksia pystyy aika paljon pienentämään kun tekee ruoat itse ja vähän laskeskelee mitä eri raaka-aineet maksavat ja ostaa esim. Kotimaista ja xtra. 

Hartosen kuukausittaiset menot tulevat tällä hetkellä katetuiksi 120 eurolla. Vuokra on satasen, lisäksi menoina ovat puhelinlasku ja muutama paketillinen kaura- ja ohraryynejä.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/50223d10-8aa6-43d6-8255-a8adb7c8baca

Noin pieni ei kyllä pääse millään mutta kustannuksia voi karsia. Ruoka on melkein se helpoin kohde karsia. Edullinen ruoka voi olla jopa terveellisempää kuin kallis. Teollisesti valmistettu bulkkiruoka vaikka sitä mainostetaan halvaksi on todellisuudessa kallista, yllättävän kallista. Kaurahiutaleista saa puuroa ja peruna ja porkkana ovat aika edullisia, ainakin Suomen mittakaavassa. Valmisruoat ovat kyllä varsin arvokkaita ne kannattaa ensimmäiseksi tiputtaa pois ruokalistalta, samoin ravintolaruoat ja muut noutoruoat ovat varsin arvokkaita. Itse tekemällä säästää.

https://jmaku.blogspot.com/2022/11/valmisruoka-vs-itsetehty-ruoka.html

Tietysti jos kaikki säästäisivät ruoassa niin paljon yrityksiä menisi konkurssiin ja työttömiä tulisi valtavasti.

http://jtalous.blogspot.com/2022/11/riskia-kannattaa-ottaa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti