keskiviikko 18. syyskuuta 2024

Amerikka ei hyväksy kilpailua

Amerikkalaiset puhuvat virallisesti kilpailun puolesta mutta todellisuudessa heti kun tulee edes vähän kilpailua, niin huudetaan kurkku suorana. Eurooppalaiset ovat yhtä huonoja hyväksymään kilpailun. Jonkun Saksan autoteollisuuden ongelmat eivät ole kiinalaisten syytä vaan ihan Saksalaisten laiskuudeta johtuvia. Jos Saksassa ei olisi turkkilaisia niin Saksalla ei juurikaan olisi millään alalla mitään kilpailukykyä, ja sama koskee Suomeakin.

Suomessakin osataan vaan valittaa. Sama koskee koko Euroopan Unionia. Valittaa kyllä jaksetaan kun työ ei maistu. Kiinalaiset juoksee kun eurooppa konttaa nelinjaloin. Länsimaissa on vieläkin jonkinlaisia fantasioita siitä, että täällä osataan asiat. Totuus on toinen. Markkinoiden rajoittamisen sijaan kannattaisi ehkä panostaa osaamiseen ja teolliseen tehokkuuteen eli automaatioon ja robotteihin.

https://jtalous.blogspot.com/2024/09/lundmarkilla-edessa-lahtolaskenta.html

Tekoälyn raju käyttöönotto lienee Suomen viimeinen mahdollisuus. Toivottavasti ei sitä tyritä. Nyt pitäisi valtiovallan ryhdistäytyä ja laittaa kaikki liikenevät voimavarat tekoälyyn. Suomi voisi vaikka sitoutua siihen, että ostetaan joka vuosi maailman nopein tietokone tänne korpeen. Lumille jatkoa vaikka millä keinoin. Aikanaan olisi hävittäjä rahat pitänyt laittaa tekoälyn kehittämiseen. 10 miljardilla eurolla olisi saanut aika paljon tietokoneita.

https://suppelaiset.blogspot.com/2024/08/satu-vapaudesta.html

https://jpoli.blogspot.com/2024/09/timo-harakka-ja-tekoaly.html 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti