Nokia Oyj:n nimitysvaliokunta ehdottaa diplomi-insinööri Risto Siilasmaata hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi. Siilasmaa, 45, on tietoturvayhtiö F-Securen perustaja ja toimi pitkään yhtiön toimitusjohtajana. Hän omistaa edelleen tiettävästi noin 40 prosenttia F-Securen osakkeista. Siilasmaa on useiden yritysten hallituksen jäsen ja ollut Nokian hallituksessa vuodesta 2008. Nokia Oyj:n yhtiökokous valitsee hallituksen puheenjohtajan toukokuussa.
Risto Siilasmaa on täysin väärä henkilö Nokian hallitukseen. Siilasmaa todennäköisesti jatkaa Nokian virheellistä strategiaa ja pönkittää virheitä edelleen. Nokia olisi tarvinnut irtiottoa vanhoista virheistä ja siihen ei Siilasmaa kykene. Nokia olisi tarvinnut ihan erilaista ihmistä johtoonsa.
Viime vuosina yhtiö on kärsinyt perinteisten filmituotteiden kysynnän vähenemisestä. Digitaalitekniikka valtaa alaa valokuvauksen markkinoilla ja uudet kameravalmistajat, kuten Hewlett-Packard, tunkeutuvat markkinoille.
Yhteiskunnissa on kuitenkin valtavia voimia, jotka pyrkivät pönkittämään yrityksiä, vaikka niiden kuuluisi kaatua. Kokonaisten yhteiskuntien ja valtioiden kuuluu myös kaatua ja romahtaa kun niiden aika on kulunut umpeen. Myös kokonaisilla sivilisaatioilla on elinkaari, jota ei tule turhaan pönkittää. Elinkaaren jatkaminen ei ole hyvä asia, jos elinkaari on saavuttanut loppunsa. Esim. eurooppalainen sivilisaatio voi olla elinkaarensa lopussa ja senkin turha pönkittäminen on turhaa ja haitallista. Euroopassa on paljon katolilaisuutta ja monessa mielessä sen aika on lopussa.
Koko ihmiskunta voi olla siinä mielessä tiensä lopussa, että se tehdään nyt uusiksi nano- ja bioteknologialla. Itse olen puhunut paljon siitä Raamatun tulkinnasta, että Raamattu juuri kertoo siitä ajasta ilmestyskirjassa, jossa ihminen luodaan uudestaan. Tämä aika on lähellä ja siitä alkaa uusi aika. http://jpoli.blogspot.com/2012/01/taloustiede-ja-darwin.html
Vaikka Nokia ja konepajateollisuus ovat tulleet metsäteollisuuden rinnalle, Suomen viestiteollisuus on aina ollut riippuvainen muutamasta suuresta toimijasta. Rovio sen sijaan edustaa tulevaisuutta.
Styrelseordförande Kaj Hed kallar börsnoteringen för "ett första steg". Målet är att Rovio i framtiden ska bli en jätte som Google eller Facebook med ett utbud som kombinerar media och underhållning.
Tosin harva markkina sitten todellisuudessa on tehokas eli tuottoa voi ehkä saada. Viimeaikoina Behavioral Finance on kasvattanut suosiota ja sitä tutkitaan jopa Suomessakin. http://en.wikipedia.org/wiki/Efficient-market_hypothesis
Balmerin kommentit ovat sinällään ymmärretäviä mutta osoittavat kuitenkin täydellistä ymmärtämättömyyttä kännyliiketoiminnan realiteeteistä. Tällä porukalla Nokian nosto johtavaksi älypuhelinvalmistajaksi jää vitsiksi mutta narreille on aina ollut kysyntää. Nokian osakkeenomistajia käy kuitenkin sääliksi. http://jtalous.blogspot.com/2012/01/tekstiviestit-joulumarkkinoiden.html
Nyt tekstiviestien määrästä voi päätellä, että kännymarkkinoilla on taas tapahtumassa isoja muutoksia.
Toisen maailmansodan jälkeen länsimaiden johtajisto pelkäsi kommunismin leviämistä. Tartuntavaaraa vastaan luotiin kevyitä estoja, Suomessa mm. lapsilisä, kansaneläke, kouluja ja yliopistoja. Yhteiskunnassa vallitsi joltinenkin yhteistunne.
Toisen maailmansodan jälkeen modernismin fantasioissa ihmisille luotiin kuva kasvavasta elintasosta ja hyvinvoinnista. Aikanaan ei ollut ympäristöongelmaa ja Länsimailla oli kaikki valta maalla ja taivaissa. Vallan romahtaessa; romahtaa myös elintaso. Länsimaiden väestö itse valitsi alhaisemman elintason antamalla vapaaehtoisesti osaamisensa Kiinalle ja muille kehitysmaille. Lisäksi Länsimaat pitkälti luopui teknologiaa ja osaamista korostavasta yhteiskuntapolitiikasta viherpipertämiseen ja ympäristöä korostavaan politiikkaan. Aikanaan johtajat olivat Lännessa kovia ja puolustivat kansaa ja pitivät sen kurissa. Nykyjohtajapolvi on niin pehmoa ettei se saa aikaiseksi tuloksia. Menetelmät löytyvät millä tuotanto ja elintaso saadaan rajuun nousuun jos kansa sitä haluaa. Työtävieroksuva sakki pitää laittaa kovaan työhön. Kaikki yhteiskunnan tuotanto- ja uudistumiskykyä uhkaavat voimat tuhota ja niin edelleen. Keinot ovat olemassa mutta haluaako kansa sitä?
Aikanaan Lännen Mahtiasema luotiin kovilla menetelmillä ja viisaalla politiikalla. Kansan ei annettu vastustaa edistystä (Progress, Modernity) kuten nykyään. Tietokoneiden vastustamisesta laitettiin ennen vanhaan vankilaan ja silloin talous pyöri. http://jpoli.blogspot.com/2012/01/kopismi.html
Länsimaiden asema palaa sille tasolle mille se luonnollisesti kuuluisi eli Länsi menettää Mahtiasemansa ja Kiinasta tulee ykkönen. Kiina on suurimman osan ihmiskunnan historiaa ollut ykkönen ja ajanjakso 1600-2020 tulee olemaan poikkeava historian virrassa. Länsi painuu jonnekin Islamilaisen maailman ja Afrikan väliin täysin merkityksettömäksi pelle alueeksi, joka lähinnä hörisee historiallisesta mahdistaan kännipäissään. Olen jo varmaan kirjoittanutkin siitä aikaisemmin, että yhden epookin hallinta ei takaa seuraavan epookin hallintaa. Nokiasta ja Kodakista näkyy elämän todellisuus ja kauneus.
Tero Kuittinen kirjoittaa tekstiviestien aseman heikentymisestä viestintämarkkinoilla Suomessa.
One of the pioneering text-messaging markets of late Nineties showed substantial declines in text-messaging during the key Christmas period. Customers of Finland’s dominant mobile carrier, Sonera, sent 8.5 Million text messages during the Christmas Eve of 2011.
Tekstiviesti (SMS) on jo vanha tapa viestiä ja uusia viestintämuotoja on tullut tilalle. Lisäksi tekstiviesti on kallis (joka viesti maksaa jos ei ole pakettia) eli kuluttaja voi herkästi valita halvemman tavan viestiä. Internet viestit ovat ilmaisia. http://www.mobiiliblogi.com/tag/tero-kuittinen/
Signs of consumers moving on from text-messaging to social media, email and IP-based messaging systems started cropping up in 2011 in advanced SMS markets like Netherlands and Philippines. What we seem to be witnessing is a situation where those countries where SMS took off first during Nineties are now the first ones to see a steep decline in SMS usage.
Nykyään erilaisia viestintäteknologioita on kuluttajan käytössä huomattavasti enemmän kuin 90-luvulla eli tilanne varmasti tulee muuttumaan paljon lähivuosina.
The fast fade of SMS usage in countries that were most obsessed with text-messaging tells us how difficult it is to project rates of decline of aging technologies – and how unfaithful consumers can be to services that they have loyally used for 15 years.
Kuluttajan ei tarvitse olla lojaali teknologialle vaan valita parhaiten tarpeisiinsa sopiva. Itse en ole enää aikoihin lähettänyt yhtään tekstiviestiä. Markkinat ja asiakastarpeet muuttuvat.