perjantai 6. tammikuuta 2012

Länsimaiden talous normalisoitumassa

Toisen maailmansodan jälkeen länsimaiden johtajisto pelkäsi kommunismin leviämistä. Tartuntavaaraa vastaan luotiin kevyitä estoja, Suomessa mm. lapsilisä, kansaneläke, kouluja ja yliopistoja. Yhteiskunnassa vallitsi joltinenkin yhteistunne.
http://juhanikahelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/93310-mika-kaantaa-lansimaisen-tuhokierteen

Toisen maailmansodan jälkeen modernismin fantasioissa ihmisille luotiin kuva kasvavasta elintasosta ja hyvinvoinnista. Aikanaan ei ollut ympäristöongelmaa ja Länsimailla oli kaikki valta maalla ja taivaissa. Vallan romahtaessa; romahtaa myös elintaso. Länsimaiden väestö itse valitsi alhaisemman elintason antamalla vapaaehtoisesti osaamisensa Kiinalle ja muille kehitysmaille. Lisäksi Länsimaat pitkälti luopui teknologiaa ja osaamista korostavasta yhteiskuntapolitiikasta viherpipertämiseen ja ympäristöä korostavaan politiikkaan. Aikanaan johtajat olivat Lännessa kovia ja puolustivat kansaa ja pitivät sen kurissa. Nykyjohtajapolvi on niin pehmoa ettei se saa aikaiseksi tuloksia. Menetelmät löytyvät millä tuotanto ja elintaso saadaan rajuun nousuun jos kansa sitä haluaa. Työtävieroksuva sakki pitää laittaa kovaan työhön. Kaikki yhteiskunnan tuotanto- ja uudistumiskykyä uhkaavat voimat tuhota ja niin edelleen. Keinot ovat olemassa mutta haluaako kansa sitä?

Tietokoneiden ja robottien vastustamisesta pitää tehdä maanpetos. Kovilla maanpetosoikeudenkäynneillä saadaan taloudesta puhdistettua kaikkia talouskasvua vastustavat ainekset. Menetelmät ovat olemassa mutta onko kansa valmis niihin uhrauksiin mitä talouskasvu vaatii?
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/01/04/nama-luvut-kertovat-keskiluokan-kuolemasta/201220343/12

Aikanaan Lännen Mahtiasema luotiin kovilla menetelmillä ja viisaalla politiikalla. Kansan ei annettu vastustaa edistystä (Progress, Modernity) kuten nykyään. Tietokoneiden vastustamisesta laitettiin ennen vanhaan vankilaan ja silloin talous pyöri.
http://jpoli.blogspot.com/2012/01/kopismi.html

http://jpoli.blogspot.com/2012/01/abortti-ja-teknologia.html

Nykysuuntaus on ollut se, että markkinat maagisesti pystyvät korjaamaan poliitikkojen virheet. Markkinat pitkälti pystyvät korjaamaan poliitikkojen virheitä mutta jos poliitikot alentavat tuotantopotentiaalia niin se on sitten alempi väistämättä. Demokratia ei yksinään takaa talouskasvua, koska nyt talouskasvua vastustavilla voimilla on niin suuret valta-asemat.
http://theeconomiccollapseblog.com/archives/30-statistics-that-show-that-the-middle-class-is-dying-right-in-front-of-our-eyes-as-we-enter-2012

http://www.rexmusic.fi/blog/?p=152

Länsimaiden asema palaa sille tasolle mille se luonnollisesti kuuluisi eli Länsi menettää Mahtiasemansa ja Kiinasta tulee ykkönen. Kiina on suurimman osan ihmiskunnan historiaa ollut ykkönen ja ajanjakso 1600-2020 tulee olemaan poikkeava historian virrassa. Länsi painuu jonnekin Islamilaisen maailman ja Afrikan väliin täysin merkityksettömäksi pelle alueeksi, joka lähinnä hörisee historiallisesta mahdistaan kännipäissään. Olen jo varmaan kirjoittanutkin siitä aikaisemmin, että yhden epookin hallinta ei takaa seuraavan epookin hallintaa. Nokiasta ja Kodakista näkyy elämän todellisuus ja kauneus.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti