lauantai 29. syyskuuta 2012

Microsoft rikkonut kilpailuoikeutta vastaan

Tutkimuksen jälkeen Microsoftille voitaisiin teoriassa määrätä sakkomaksuja jopa kymmenen prosenttia yhtiön vuoden liikevaihdosta, kertoo Reuters. Tämä merkitsisi yli viiden miljardin dollarin korvaussummaa. Todennäköisesti sakkosumma on kuitenkin paljon pienemmässä luokassa, varsinkin kun otetaan huomioon Microsoftin yhteistyöhalukkuus.
http://www.tietokone.fi/uutiset/eu_vahvisti_microsoftille_virallinen_syyte

Microsoft on useasti rikkonut kilpailuoikeutta ja Microsoftille pitää langettaa tuomiot kovimman mukaan. Microsoft on aiheuttanut EU:n kansalaisille toimillaan valtavat vahingot ja kilpailuoikeuden pitäisi pilkkoa Microsoft ja langettaa sille kovimmat mahdolliset korvausvaatimukset. Microsoft on halventanut toimillaan EU oikeutta ja sellaista ei EU:n tule hyväksyä.
The Commission, which opened an investigation into the issue in July, is now preparing formal charges against the company, EU Competition Commissioner Joaquin Almunia said.
http://www.reuters.com/article/2012/09/27/us-microsoft-eu-idUSBRE88Q0DW20120927

http://techcrunch.com/2012/09/27/eu-to-charge-microsoft-over-browser-compliance-breach/

Microsoftit kilpailuoikeuden rikkomukset eivät ole mitään teknisiä pikkujuttuja vaan tarkoituksella ylimmän johdon siunauksella ja tietäen tehtyjä äärimmäisen törkeitä kilpailuoikeuden rikkomuksia. Microsoftin toimet ovat aiheuttaneet kilpailijoille ja kuluttajille valtavia vahinkoja.
http://profit.ndtv.com/news/international-business/article-microsoft-faces-7-4-billion-fine-in-eu-ruling-311403

Microsoft on monopolisoinut pc markkinoita jo pitkään ja vaikeuttanut kaikin mahdollisin toimin vapaata kilpailua. Kuluttajien oikeuksia tuskin pystytään turvaamaan ilman Microsoftin pilkkomista. Pelkästään taloudelliset korvaukset eivät korvaa tehtyä vahinkoa. EU:n kilpailuoikeutta on jo halvennettu tarpeeksi, nyt kilpailuoikeuden pitää näyttää voimansa ja iskeä Microsoft palasiksi.

Microsoft on pyrkinyt laajentamaan pc monopoliaan myös kännykäyttöjärjestelmiin. Vähintään Microsoft Windows Phone pitäisi siirtää erilliseen yhtiöön, jolla olisi oma omistus ja johto. Samoin Office pitäisi irrottaa Microsoftista. Näin pystyttäisiin ainakin jossain määrin palauttamaan kilpailua tietokonemarkkinoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti