keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Nokia ja Tata

Entiset Nokialaiset - nykyiset Tatalaiset valittavat kännyjen puutetta.
Porokarin mukaan TATA olettaa, että työntekijät tuovat taloon omat työvälineensä. Firma ei anna työntekijöille edes kännykkää, vaan 50 euron puhelurajoituksella varustetun sim-kortin. Toimintamallia kutsutaan nimellä "bring your own device".
"TATA:n toiminta vaikuttaa amatöörimäiseltä. Vaikka se on iso yritys, vaikuttaa siltä, että Nokia on ulkoistanut henkilökuntaansa ulkomaiselle pikkufirmalle, joka ei tiedä mistään mitään", Porokari sanoo YTN:n tiedotteessa.
http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/ytn-nokia-ulkoistanut-tietohallintoa-amatoorifirmalle/622090/

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57175-nokialaisille-ikava-yllatys-tata-ei-anna-edes-matkapuhelimia-sim-kortin-raja-50-eu

Nokialaiset olivat aikanaan tottuneet työskentelemään alansa johtavassa yrityksessä ja edut olivat sen mukaiset. Intia on kehitysmaa ja työsuhde edut ovat vaatimattomat. Intiassa suomalaisesta palkkatasosta ei edes haaveilla. Intiassa monet tienaavat vuodessa alle 50€. Intialaiset johtajat tuskin katselevat mielellään, että suomalaiset rivikoodarit tienaavat enemmän kuin koko Tata konsernin ihot kihot. Kiinassakin käsittääkseni jopa Kiinan kommunistipuolueen isoilla johtajilla on suomalaisittain varsin pienet palkat. Luultavasti Suomessa siivoojakin tienaa enemmän kuin merkittävät kommunistijohtajat. Luontaisedut tosin voivat sielläpäin olla paljon paremmat mutta palkka lienee silti varsin matala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti