tiistai 30. marraskuuta 2021

EU säätelee datatalouden kuoliaaksi

EU:ssa uskotaan säätelyn voimaan. Itse kannatan linjaa, että säännellään mahdollisimman vähän. Poliitikoilla, asiantuntijoilla ja muilla samankaltaisilla ei voi olla sellaista tietoa markkinoista, että säätely onnistuisi. 

https://www.tivi.fi/uutiset/tv/13eef468-19ca-4434-9d58-af37d06c6c03

Amerikka ja Kiina ovat ainoita valtioita, jotka ovat kyenneet luomaan digitaalisia jättiyrityksiä. Eurooppa ei ole siinä onnistunut. En jaksa uskoa, että nytkään tälläisestä säätelystä tulisi mitään hyvää. Todennäköisesti EU vain jää entistä enemmän jälkeen ja lähenee kehitysmaatasoa.

Näille virkamiehille ei tule antaa valtaa yhtään. Suomalaiset eivät oikein hallitse liiketoimintaa ja sen takia sitten halutaan hallita lainsäädännöllä. Tässä on ainekset todelliselle katastrofille. Täytyy muistaa kun puhutaan datan arvosta, että sillä on arvoa vasta sitten kun sillä saadaan aikaan liiketoimintaa. Ei sillä oikein muuten ole mitään taloudellista. Tässä ajassa monet yritykset ovat varsin arvokkaita sijoittajien keskuudessa vaikka niillä on vähän todellista liiketoimintaa. Tässä tulee kuvitelma siitä, että data on valtavan arvokasta. Kyllähän sillä jotain arvoa mutta sen liiketoiminnan rakentaminen millä arvo saadaan irti on sangen vaikea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti