keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kännykkäfirmat rajuihin korvauksiin USA:ssa

Olen jo aikaisemminkin kirjoittanut, että kännykkäfirmoissa piilee rajut mahdollisuudet korvauksiin.
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/06/syopaepailyt_saattavat_vieda_kannykkavalmistajat_oikeuteen_yhdysvalloissa_2637707.html

Ilman WHO:n lausuntoa Yhdysvalloissa tuskin olisi mahdollista vetää kännykkäfirmoja oikeuteen kännykkäsäteilyn mahdollisista terveysvaikutuksista, mutta WHO:n lausunto muuttaa asian ainakin siten, että mahdollinen oikeustaistelu ei enää ole mahdoton, vaan täysin mahdollinen, jopa todennäköinen.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/05/sahkoherkkyys-jatkoa-sahkoyliherkkyys.html

http://tietsikka.blogspot.com/2011/05/sahkoyliherkkyys.html

Aikaisemmin kännykkäsäteilyä pidettiin täysin harmittomana, jolla ei ole mitään terveyshaittoja, mutta tällä hetkellä tilanne on ilmeisesti, että harmittomuus ei ole mitenkään täysin selvää vaikka terveysriskit vaikuttaisivatkin ainakin pääasiassa aika pieniltä. Ainakin jotkut ihmiset väittävät saavansa kännysäteilystä oireita ja ilmeisesti joissain solukokeissa on saatu vähintään jonkintasoista näyttöä, että kännysäteily voi vaikuttaa soluihin.

Mahdollinen vahingonkorvausriski vaikka vaikuttaakin tällä hetkellä pieneltä tekee kännyfirmojen osakkeista silti huomattavasti aiempaa riskialttiimpia. Esim. Microsoftin ei kannata altistaa itseään korvausvelvollisuudelle ostamalla Nokiaa, koska sillä ei ole ennestään mitään korvausvelvollisuutta. Nokiassa taasen voi piillä valtava korvausvelvollisuusriski, koska se on myynyt paljon kännyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti