torstai 2. kesäkuuta 2011

Nokian tilanne surkea

Nokian tilanne on surkea ja surkuhupaisa. Nokiasta ei oikein pysty enää mitään tosissaan kirjoittamaan vaan lähinnä yrityksen strategiat ja temput ovat vitsejä, tosin huonoja sellaisia.
http://www.talouselama.fi/nokialandia/article636951.ece

Nokia olisi voinut valita Androidin ja kaiken järjen mukaan sillä voisi olla jo Android puhelimia markkinoilla. Android puhelimia voi ostaa Taiwanista valmiiksi suunniteltuina ja niihin ei olisi tarvinnut lisätä kuin Nokian logo. Ei puhelimia tarvitse nykyaikana itse suunnitella, jos ei siihen kykena vaan ne voi ostaa valmiina.
http://jtalous.blogspot.com/2011/06/stephen-elop-katastrofaalinen-johtaja.html

http://jtalous.blogspot.com/2011/05/microsoft-tuskin-ostaa-nokiaa.html
Nyt huhutaan siitä, että Microsoft ostaisi Nokian. Itse en usko, että Microsoft ostaisi Nokiaa, koska sillä voisi olla kielteisiä vaikutuksia Microsoftin muihin yhteistyösuhteisiin. Microsoft tuskin haluaa laajeta laitteistovalmistajaksi jos ei ole ihan pakko. Puhelimien kokoonpano ei ole erityisen kannattavaa, jos Nokiakaan ei pääse kuin 0 tulokseen. Miksi kannattaisi sitoa pääomaa noin huonoon liiketoimintaan, jonka joku tekee halvemmalla ja kantaa kaikki riskit ja vastuut. Kaiken lisäksi kännybisneksessä on ainakin teoreettinen riski joutua korvaamaan syöpä- ja muita tauteja (sähköherkkyys, sähköallergia, sähköyliherkkyys jne).
http://tietsikka.blogspot.com/2011/05/sahkoyliherkkyys.html

Ohjelmistovalmistajana Microsoftilla ei ole minkäänlaista korvausvelvollisuutta mistään taudeista, ei missään tilanteessa. Korvaukset maksaa Nokia, Nokian pörssihinnasta siis pitää poistaa korvausriskin arvo, joka voi olla hyvin suuri. Tämä on ehkä yksi syy miksi Nokian pörssikurssi on niin alhainen. Itse en pidä Nokian korvausvelvollisuutta pelkästään teoreettisen vaan jopa todellisena riskinä. Tosin riskinä, jonka todennäköisyyttä ja arvoa en tällä hetkellä osaa arvioida. Riskiä arvioidessa pitänee yrittää haarukoida onko se tupakkayhtiöiden riskin kaltainen vai asbesti- vai minkälainen nyt yleensä. Korvaussummat voivat helposti olla valtavia, koska potentiaalisten uhrien määrä on valtava. Lisäksi Nokía on altistanut ihmiset säteilylle ilman heidän hyväksyntäänsä ja uhreina on myös mahdollisesti pieniä lapsia ja rikkaita ihmisiä (USA:ssa rikkaiden terveys on arvokkaampi kuin köyhien).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti