tiistai 27. syyskuuta 2011

Kreikan palon sammuttaminen

Kreikan tilannetta voi verrata kaupungin laidalla palavaan taloon. Tulipalon irti pääseminen on ainakin osin johtunut varomattomasta tulenkäytöstä eli kiinteistönomistajasta itsestään. Palo on myös kovin sitkeä luonteeltaan. Monista sammutusyrityksistä huolimatta, palo ei ole talttunut ja uhka sen leviämisestä naapurikiinteistöihin sekä koko kaupunkiin on ilmeinen.
http://janvapaavuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84260-tuli-on-irti-kreikassa-2792011

Väärällä sammutustekniikalla palo voi levitä. Myös eristäminen on tapa sammuttaa palo. Alue poltetaan vastapoltolla siten, että siellä ei ole enää mitään palavaa. Myös räjäyttämällä voi sammuttaa eli käytetään kaikki ilma pois ja paloalue sammuu kun siellä ei ole enää mitään palavaa.
http://jpoli.blogspot.com/2011/09/kansallisvaltio-ja-unelma.html

Jan Vapaavuori ilmeisesti haluaisi, että Suomi lähettää Kreikkaan sammutusaineeksi rahaa, jota sitten tiputetaan lentokoneista niin kauan että liekit sammuvat. Raha kuitenkin tässä käyttäytyy kuin bensiini eli se mahdollistaa tulen räjähdysmäisen leviämisen.
Vaaroja ei pidä vähätellä. "Antaa palaa vaan!" on harvoin todellinen vaihtoehto. Historiasta tiedämme, että meilläkin on aikanaan palanut kokonaisia kaupunkeja.
http://janvapaavuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84260-tuli-on-irti-kreikassa-2792011

Monestakin syystä. Eikä vähiten sen takia, että talouden kriisit saattavat kulovalkean tavoin laajeta laajallakin ja riistäytyä käsistä. Tästäkin on maailman taloushistoriassa lukuisia esimerkkejä.
Maailmasta löytyy tuhansittain savusukeltajia, jotka oman henkensä vaarantaen ovat valmiita päivittäin tarttumaan hankalienkin palojen sammutustöihin - silloinkin kun palot ovat seurausta varomattomasta tulenkäsittelystä. Ei se kivaa ole, eikä halpaa. Mutta se on välttämätöntä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti