keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Microsoft vie Nokian rahat

Microsoftin kurssi on vahvistunut, mutta Nokian kurssi on heikentynyt rajusti Stephen Elopin valinnan jälkeen. Elopin aika on ollut Nokian omistajille yhtä kärsimystä.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/omaraha/uutiset.jsp?oid=20111098387

Microsoft imee Nokian kaikki resurssit. PC puolella yksikään tietokonevalmistaja ei juurikaan tee voittoja, koska kaikki tuotot menevät Intelille ja Microsoftille. Jos haluaa sijoittaa Nokian menestykseen; lienee järkevämpää sijoittaa rahansa Microsoftin osakkeisiin kuin Nokian.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20111098379

http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2011/10/19/4-ehtoa--vain-tallainen-kannykka-pelastaa-nokian/201114966/12

Onko Microsoftin kanssa kukaan menestynyt kunnolla muuten kuin, että Microsoft on ostanut yrityksen? Skypen omistajat saivat hyvän tuoton myymällä yrityksen Microsoftille mutta Nokian tapauksessa Microsoft tuskin haluaa ostaa Nokiaa, koska kännyjen tuottaminen ei ole kovin kannattavaa ja pienikatteiseen tuotantoon kuitenkin löytyy innokkaita valmistajia eli sitä ei kannata itse tehdä.
http://jtalous.blogspot.com/2011/08/elop-vaikutus-elop-effect.html

http://jtalous.blogspot.com/2011/06/nokia-hatyyttelee-pohjia.html

Nokia tuskin pystyy ylläpitämään nykyisenkaltaista tutkimusta pitkään eli Nokia todennäköisesti kuihtuu parhaimmillaan vain tehokkaaksi logistiikkakoneeksi. Tosin siinäkin voi saada ihan hyvät tuotot vaikkei pörssiarvo voi millään entisiin korkeuksiin noustakaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti