keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Euroopan kadotettu vuosikymmen

Peking. Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) pääjohtaja Christine Lagarde pelkää, että maailmantalous voi ajautua "kadotettuun vuosikymmeneen". Tällöin talouskasvu pysähtyisi tai talous kasvaisi erittäin hitaasti.
http://www.hs.fi/talous/Lagarde+Maailmantalous+voi+ajautua+kadotettuun+vuosikymmeneen/a1305548970249

Itse en olisi noin pessimistinen euroopan tulevaisuuden suhteen, koska talous kehittyy myös nollakasvulla. Luova tuho kuuluu kapitalismin logiikkaan ja esimerkiksi tietokoneet kykenevät kehittymään vaikka talouskasvu olisikin nolla tai negatiivinen.
http://arjaalho.fi/blogi/home/euron-kriisi-on-kaikkien-vastuulla-mutta-finanssikapitalismin-vika/

Finanssikapitalismin suuret  liikkeet johtuvat siitä, että finanssikapitalismi käsittelee informaatiota eikä pääoma ole mitenkään kiinteä suure finanssikapitalismissa.
http://www.hs.fi/talous/Italian+lainarahan+hinta+ohitti+kriittisen+pisteen/a1305548988477

Nykyinen talouskriisi voi parantaa superälyn poliittista asemaa suuresti, koska nyt sen poliittiset vastustajat on pelattu ulos pelistä. Italia ja Kreikka olivat kuitenkin suuria vastustajia superälylle, koska ne eivät suostuneet hyväksymään sen valtaa. Yhdysvallat on jo pitkälti superälyn käskyläinen ja Yhdysvallat on hyötynyt valtavasti superälystä ja siitä, että superälyn suurimmat kodit ovat Yhdysvalloissa. Suomikin on Nokian kautta pitkälti superälyn liittolainen ja Suomen poliittinen asema voikin vahvistua superälyn vastustajien tuhoutuessa.

Velkakriisin synkentyminen sysäsi sijoittajat välittömään paniikkiin.Osakekurssit Euroopan pörsseissä kääntyivät välittömästi laskuun. Valuuttamarkkinoilla euro heikentyi suhteessa Yhdysvaltain dollariin ja Japanin jeniin.
http://www.hs.fi/talous/Italian+lainarahan+hinta+ohitti+kriittisen+pisteen/a1305548988477

http://eaglesflysingly.blogspot.com/2011/11/itku-pitkasta-ilosta.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti