sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Tuottavuuskriisi

Suomalaisen työn hyvä tuottavuuskehitys katkesi vuonna 2008 iskeneeseen taantumaan, kertoo Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) keskiviikkona julkistama tutkimus.
http://www.sss.fi/mielipiteet/paakirjoitus/278486.html

Suomi on ajautunut pahaan tuottavuuskriisiin. Suomessa on jo pitkään harjoitettu kestämätöntä yhteiskuntapolitiikkaa. Esimerkkinä voisi ottaa tuulivoiman tukemisen. Tuulivoimassa tuottavuus on varsin kehnoa ja jopa surkeaa. Muutenkin kaikilla tuilla pääasiassa romautetaan tuottavuus, koska resurssit kohdennetaan täysin järjettömästi huonosti tuottaviin asioihin.

Suomessa on pitkälti unohdettu teknologian vaurautta luova vaikutus. Tietyissä piireissä on jopa kannustettu kansalaisia elämään ilman Internettiä ja tietokonetta, tämä on uskomattoman vastuutonta politiikkaa keneltäkäkään kunnialliselta taholta.

Ollilan mukaan valtiovalta pahentaa asioita, jos työllisyyttä korjaillaan ”laajalla temppuvalikoimalla”. Tuottamattomien työpaikkojen suojelemisella tuhotaan työpaikkoja toisaalla ja jarrutetaan tarpeellisia rakennemuutoksia.
http://www.sss.fi/mielipiteet/paakirjoitus/278486.html

Kuolevia toimialoja kuten sanomalehtiä ja aikakauslehtiä ei tule tukea vaan niiden tulee antaa kaatua omaan mahdottomuuteensa.
http://jpoli.blogspot.com/2011/11/paperilehdilla-ei-yhteiskunnallista.htmlEi kommentteja:

Lähetä kommentti