lauantai 26. marraskuuta 2011

Kiinteistösijoittaminen USA:han

Nyt voisi ajatella, että kannattaisi ostaa kiinteistöjä, maatiloja jne edelleen Yhdysvalloista. Euro on vielä vahva ja Amerikassa kiinteistöjen hinnat ovat romahtaneet. Asunto, maatila jne esim. Floridasta tai Kaliforniasta voisi olla varsin järkevä sijoitus. Asuntoja voi saada hyvin edullisesti. Amerikka on kuitenkin vieläkin monessa mielessä suurvalta ja vakaa demokraattinen yhteiskunta. Sijoituskohteena ja sijoittajalle Euroopasta erittäin houkutteleva, koska Euron ja dollarin välinen kurssikin on vielä varsin edullinen.

Itse keskittyisin Yhdysvaltojen eteläisiin osavaltioihin, koska niissä on lämpimät säät ja mukava ilmasto. Monessa mielessä ne ovat hyviä osavaltioita, koska Yhdysvaltojen väestönkasvu keskittyy myös etelään ja se povaa kiinteistöille hyvää hintakehitystä pidemmällä ajanjaksolla. Erityisesti kannattaa pitää mielessä sijainti ja mahdollinen veden läheisyys. (Beach, Florida, Real Estate Investment,waterfront)

Mahdollisia välittäjiä:
WaterFront West
http://www.waterfrontwest.com/

ERA Real Estate
http://www.era.com/

OCRA
http://www.ocra.com/

HSBC
http://www.hsbc.com/1/2/

Coldwell
http://www.offshore-professional.com/

http://www.stateofflorida.com/Portal/DesktopDefault.aspx?tabid=29

http://www.myflorida.com/
Missään nimessä ilman asiantuntevaa ja hyvämaineista välittäjää ei kannata ostaa Yhdysvalloista mitään.
http://www.shelteroffshore.com/index.php/property/more/how-to-buy-foreclosure-property-florida-10273

Sijoitukseen USA:han liittyy kuitenkin isoja riskejä ja ongelmia.
Since the beginning of 2011, nearly one out of every four purchasers of real estate in the Phoenix area has been a foreigner. Wealthy Chinese and Indian investors, among others, regularly visit the area, sometimes in “real estate investment tours.”
http://www.financialsense.com/contributors/mark-nestmann/2011/11/18/foreign-investors-in-u-s-real-estate-beware

Vaikka Yhdysvalloissa on hyvä omaisuuden turva niin ulkomainen sijoittaja on aina heikoilla, jos amerikan kansa rupeaa vastustamaan maansa myymistä ulkomaisille sijoittajille.
First, buyers must live in the home they purchase for at least 180 days annually to maintain their visa. Over an extended time period, this makes them U.S. tax-resident and thus taxableon their worldwide income. Under what the IRS calls the “substantial presence test,” aliens must pay U.S. tax on their worldwide income if they spend more than 183 days in one year in the United States. Yes, 180 is less than 183, but the test also applies to aliens present in the United States for at least 183 days over a two or three-year period. Without going through the technicalities, foreigners who spend an average of more than 122 days/year in the United States—including portions of days—must pay tax on their worldwide income. More favorable rules may apply when aliens can also be considered resident in a country with a tax treaty with the United States.
http://www.financialsense.com/contributors/mark-nestmann/2011/11/18/foreign-investors-in-u-s-real-estate-beware

Kannattaa harkita hyvin tarkkaan miten järjestää omaisuuden omistamisen ja minkälaisilla juridisilla rakenteilla operoidaan ja missä omistetaan ja mitä.
Fourth, the U.S. tax treatment of these foreign interests may be much less favorable than they would be in the buyer’s home country. For instance, the U.S. “controlled foreign corporation” rules may force the buyer to pay tax on income or gain that would otherwise be tax deferred. Income or gain in pension or other retirement plans may likewise be taxed, rather than deferred.
http://www.financialsense.com/contributors/mark-nestmann/2011/11/18/foreign-investors-in-u-s-real-estate-beware

Kannattaa konsultoida taitavaa yhtiö- ja vero-oikeuden asiantuntijaa, että miten kannattaa strukturoida omistus ettei tule yllätyksiä.
http://unitedbank-iq.com/?p=83731

USA:ssa lainsäädäntö voi vaihdella rajusti osavaltiosta ja kunnasta toiseen eli pitää tuntea paikallinen lainsäädäntö. Lisäksi koko juridinen järjestelmä poikkeaa suomalaisesta oikeustavasta melkoisesti eli kannattaa käyttää asiantuntijaa.

Kultainen Apple iPad voi olla varsin hyvä sijoitus näinä epävarmoina aikoina.


 
Ihan kivoja kiinteistöjä on nyt saatavilla (reippaasti) alle miljoonalla eurolla. Kiinteistösijoitus Yhdysvaltoihin sisältänee paljon vähemmän riskejä kuin esim. Nokian osake tällä hetkellä. Yhdysvallat on kuitenkin maailman vakain maa ja vähäriskisin. Euron hajoamisesta on tullut todellinen riski eli ainoana turvapaikkana näyttäisi olevan USA. Kiinassa on suurimmalle osalle sijoittajia liian kovat riskit ja liian vaikea markkina. Alla on erityisesti hätätilanteita varten laadittu Veroparatiisi (Offshore Tax Heaven) hakukone.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti