lauantai 14. huhtikuuta 2012

Leppiniemi: Nokian loistonpäivät eivät enää palaa

Nokian loiston ajat ovat pysyvästi takanapäin, arvioi Aalto-yliopiston laskentatoimen professori ja entinen Pörssisäätiön hallituksen jäsen Jarmo Leppiniemi. Tulosvaroituksen jälkeen Nokian kurssi on laskenut lähes viidenneksen.
http://www.yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2012/04/leppiniemi_nokian_loistoajat_eivat_palaa_3405467.html

Leppiniemen näkemys on suhteellisen oikea. Itse en ole ihan ehkä noin pessimistinen Nokian suhteen, koska Nokialla on vielä pelikykyä ja mahdollisuus, mutta Nokian mahdollisuudet hupenevat lujaa. Yleisesti voisi sanoa, että Nokian ostaminen ei todennäköisesti ole järkevää vaikkakin Nokian arvo voisi olla korkeampikin mutta erittäin pahaan negatiiviseen kierteeseen joutuneet yritykset eivät todennäköisesti toivu eli Nokialle paras kohtalo on todennäköisesti tulla jonkun kiinalaiset (ZTE, Huawei) ostamaksi.
http://tietsikka.blogspot.com/2012/04/nokia-romahtaa.html

http://jtalous.blogspot.com/2012/04/nokialla-ei-ulospaasya.html

Suomalaisen piensijoittajan ei kannata fantasioida Nokian kurssin enää koskaan palaavan sille tasolle missä se oli suurimmillaan. Tälläinen rebound on hyvin epätodennäköistä. Todennäköisintä on, että Nokian kurssi jatkaa laskuaan ja sekä joko ostetaan tai sitten Nokia menee konkurssiin, pilkotaan tai jotain sellaista. Nokian tilanne ei ole aivan toivoton mutta suunnan muutos on kuitenkin jonkinlainen ihme.
http://www.talouselama.fi/uutiset/ft+nokian+tapaus+menee+oppikirjoihin++tassa+oli+katastrofaalinen+moka/a2095816

Nokian johto on ja on ollut täysin tilanteesta ulkona.
http://eaglesflysingly.blogspot.com/2012/04/odotuksen-aikana-massat-vaihtoon.htmlEi kommentteja:

Lähetä kommentti