tiistai 17. huhtikuuta 2012

MIPS myynnissä

Prosessori IP:tä myyvä MIPS saattaa olla myynnissä.
http://www.itproportal.com/2012/04/17/mips-sale/

MIPS yrittää mobiiliin ja Google on luvannut Androidiin täyden tuen MIPSin arkkitehtuurille. Erityisesti kiinalaiset tekevät MIPS prosessoreja ja kiinalaisilla voisi sinällään olla kiinnostusta ostaa mutta koska prosessoriteknologia on Wassenaarin alaista niin myynti kiinalaisille lienee vaikeaa.
http://www.itproportal.com/2012/04/17/why-microsoft-should-buy-mips-challenge-arm-apple/

http://www.bloomberg.com/news/2012-04-12/mips-technologies-said-to-have-hired-goldman-sachs-to-find-buyer.html

MIPSillä on paljon prosessoripatentteja mutta sen arvo on silti alhainen, ja ostoksena vaikea, koska on hyvin vaikea tehdä rahaa prosessoreilla, jotka ovat sinällään hyviä mutteivät niin hyviä, että niille olisi kovin helpot markkinat etenkin kun Arm arkkitehtuuri on niin paljon suositumpi. Halppis android tabletti ja kännymarkkinoilla voi olla isot volyymit mutta hinta per prosessori on väistämättä hyvin lähellä nollaa.
http://www.eetindia.co.in/ART_8800665225_1800000_NT_ad1f7e3e.HTM

http://www.marketwatch.com/story/chinas-sicmicro-selects-mips-technologies-processor-ip-for-new-set-top-box-chip-2012-04-17

Androidin valttikortti Appleen ja Microsoftiin verrattunan on sen kyky käyttää hyvin montaa erilaista prosessoriarkkitehtuuria. Sama koskee myös Linuxia. Kiinasta löytyy monia kokeellisia arkkitehtuureja, jotka pyörivät suhteellisen hyvin Linuxilla ja Androidilla. Microsoft ei kykene tukemaan näitä. Erityisesti arkkitehtuurit missä yhdistetään GPU ja CPU siten, että ne ovat sama prosessori ovat suosittuja sillä ne tarjoavat ainakin teoreettisesti tien halpoihin ja mukautumiskykyisiin prosessoreihin, joita voidaan massavalmistaa ja silti saadaan tehoja erilaisiin sovelluksiin ilman kallista hardware räätälöintiä. Transistorien suunnittelu on paljon kalliimpaa kuin softan eli kaikki innovaatiot jotka alentavat hardiksen suunnittelu/valmistuskustannuksia ovat taloudellisesti edullisia.
http://www.forbes.com/sites/ericsavitz/2012/04/16/amd-mulling-mips-bid/

http://www.brightsideofnews.com/news/2012/4/16/amd-wants-to-buy-mips2c-but-can-they-beat-google.aspx

Microsoft tai Google voisivat periaatteessa olla kiinnostuneita MIPSistä mutta epäilen vahvasti että ostos olisi kummallekaan järkevä. Amd voisi olla paras ostaja MIPSille, koska AMD ei ole mobiiliarkkitehtuuria. Nvidia on aika sitoutunut Armiin ja MIPSistä ei olisi paljoakaan iloa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti