keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Avaruuden kaupallinen hyödyntäminen

Avaruusteknologia on viimeinkin edennyt sille tasolle, että avaruudessa voi ajatella lähitulevaisuudessa harjoitettavan liiketoimintaa.
http://www.wired.com/wiredscience/2012/05/opinion-asteroid-mining/

Avaruusliiketoimintaan liittyy kysymykset luonnollisesti minkä lain alaista toiminta on ja mitä siellä saa laillisesti tehdä. Voiko avaruuteen perustaa oman valtion, jolla on oma lainsäädäntö ja suvereniteetti?
http://www.unoosa.org/oosa/en/SpaceLaw/gares/html/gares_21_2222.html

Ilman oikeutta omistaa meteoriitteja ja mahdollisesti planeettoja sinne tuskin yksityiset sijoittavat sijoittavat. Avaruussijoitukset ovat varsin pitkäntähtäimen sijoituksia ja nyt elävät sijoittajat tuskin voivat odottaa niiden tuottavan omana elinaikanaan juurikaan mitään, ehkä nuorimmat avaruussijoittajat voivat ehtiä saada tuottoja.
http://www.planetaryresources.com/

Vähintään seuraavat 20 vuotta menee vielä tekniikan kehittämiseen ja sitten ehkä voidaan jo louhia meteoriitteja mutta jokatapauksessa aikajänteet tulevat olemaan pitkiä ja riskit suuria.
http://www.wired.com/wiredscience/2012/04/planetary-resources-asteroid-mining/

Avaruudessa on monia aineita valtavasti verrattuna maapalloon eli avaruudesta eivät raaka-aineet lopu. Itse pidän avaruuden valloittamisesta hyvin tärkeänä, koska se vapauttaa ihmisen nykyisestä resurssipulasta. Avaruus tullaan valloittamaan robottien voimin, eikä ihmisen mutta sillä tulee olemaan valtavat vaikutukset ihmisten hyvinvointiin.
http://jpoli.blogspot.com/2012/05/tyokulttuurista-eroon.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti