tiistai 8. toukokuuta 2012

Microsoft tuskin pelastaisi Nokiaa vaikeuksilta

Microsoftilla ei ole taloudellisia eikä strategisia syitä pelastaa Nokiaa. Microsoft voisi lähinnä olla kiinnostunut rahoittamaan Microsoftia lähellä olevan PC valmistajan Nokia ostotarjousta. Microsoft ei ole mitenkään riippuvainen kännyalasta tai Microsoft Phonen menestyksestä.
http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/quotmicrosoft+nayttaisi+nokian+nurkanvaltaukselle+vihreaa+valoaquot/a806545

Taloudellisesti Microsoft saavuttaa tavoitteensa lisensoimalla teknologiaansa Googlelle ja Androidille. Oma osallistuminen käyttöjärjestelmäkilpailuun ei ole mitenkään välttämättä Microsoftin etujen mukaista. Suomessa Nokian merkitys on rajusti yliarvioitu Microsoftille. Microsoftin ydinbisnes on pc:ssä, ei kännyissä. Ajatus älykännyjen, tablettien, pelikonsolien, tv:den ja tietokoneiden konvergenssistä on hellitty jo pitkään ja sen varaan on rakennettu strategioita mutta ilmeisesti kyseistä konvergenssia ei ole. Eri alustat ovat erilaisten kilpailuvoimien vaikutuksen alla ja edes teknologiaa ei voi ongelmattomasti siirtää laitteesta toiseen.
http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/nurkanvaltaaja+voisi+tuoda+valoa+nokian+tulevaisuuteen/a806538

http://uusinokia.livejournal.com/

Microsoftille voisi olla taloudellisesti jopa järkevää vetäytyä koko kännybisneksistä ja keskittää voimansa tabletteihin, pelikoneisiin ja tietokoneisiin. Kännyihin menee vain turhaan resursseja, joille saataisiin parempi tuotto muualla. Johtamisresurssit ovat aina rajallisia eikä niitä kannata tuhlata vaikka rahaa olisikin. Järkevintä olisi rakentaa bisnes sen ympärille, että tarjoaa Androidille hyvää Officea ja muita Microsoftin ohjelmia. Oma mobiilikäyttöjärjestelmä ei ole Microsoftille mitenkään välttämätön. Androidille tehty Office paketti voisi helposti generoida enemmän rahaa kuin Microsoftin oma mobiilikäyttöjärjestelmä kykenee tekemään koskaan.
http://jtalous.blogspot.com/2012/04/nokian-iltahuuto.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti