perjantai 24. elokuuta 2012

Nokia ei ole missään poikotissa

Nokia ei ole missään poikotissa vaan puhelimet vaan on  liian huonoja.
http://www.uusisuomi.fi/raha/52972-epailee-maailmanlaajuista-nokia-salaliittoa-kosto-stephen-elopille

http://communities-dominate.blogs.com/brands/2012/08/avoin-kirje-nokian-osakkeenomistajille-this-blog-article-in-finnish-english-version-coming-next.html

http://communities-dominate.blogs.com/brands/2012/08/open-letter-to-nokia-shareholders.html

Nykyään kuluttajien vaatimustaso on aika kova ja pelkkä känny ei vielä tuo Joulua.
http://allthingsd.com/20120824/iphone-ranked-seventh-in-chinas-smartphone-market-watch-out-zte/

Monet kiinalaiset ovat patrioottisia eivätkä halua tukea Amerikkalaista Microsoftia eivätkä Nokiaa vaan kotimaista tuotantoa.

Tuskin kiinalaiset operaattorit välittävät Stephen Elopista niin paljoa, että boikotoisivat Nokiaa Stephen Elopin persoonan takia. Kiinalaiset operaattorit eivät halua antaa valtaa ulkomaiselle yritykselle vaan pitävät vallan mieluummin itsellään. Monet kiinalaiset ovat varsin isänmaallisia ja tukevat mielellään kiinan teknologia ponnisteluja.

Jos Nokia olisi operaattorien boikotissa, niin sitten Nokialle pitäisi olla valtava kysyntä operaattoririippumattomien kuluttajien piirissä mutta näin ei ole. Itse ostan omat kännyni käteisellä ja en osta kännyä operaattorilta ja silti en omista Nokian puhelinta.
Toinen esimerkki, Meltemi. Kuulitte varmaan, etta Mary McDowell oli henkilokohtaisesti johtanut Nokian 'karvalakkimalli' alypuhelinjarjestelman, Meltemi, kehittamista. Ja nyt viimesimman tulosvaroituksen yhteydessa Elop lopetti Saksan yksikon, missa Meltemia valmisteltiin. Tama oli siis tarkoitettu toimimaan erittain halpojen laitteiden kayttojarjestelmana. Ja tietenkin Meltemi oli Nokian Qt palvelunkehitystyokalujen kanssa yhteensopiva (jota Windows Phone ei ole). Seka Nokia etta Microsoft ovat sanoneet moneen otteeseen, etta Windows Phone kayttojarjestelma ei sovellu nyt, eika tulevaisuudessakaan halvimpien alypuhelimien kayttojarjestelmaksi.
http://communities-dominate.blogs.com/brands/2012/08/avoin-kirje-nokian-osakkeenomistajille-this-blog-article-in-finnish-english-version-coming-next.html

Tommi Ahonen kehuu Nokia N9 ja tuollainen höperö lööperi jo osoittaa miehen tason. Nokia N9 oli yksi puhelin ja yksi puhelin ei tässä maailmassa riitä vielä mihinkään. Vaikka Nokia N9 oli ihan ok puhelin niin ei se kuitenkaan ollut mitenkään erikoinen todellisuudessa, ja suurin osa kuluttajista ei sitä ostanut.

Lienee kaikille selvää, että Microsoftin kanssa liitossa oleva yritys ei voi tukea Linuxia (Meltemi). Elop on Microsoftin mies ja niin kauan kuin Stephen Elon on johdossa niin Nokia seuraa Microsoftia kuin hai laivaa. Nokia ei enää kykene palaamaan entiseen asemaansa millään strategialla, koska kilpailutilanne on markkinoilla muuttunut niin paljon ja kaikki korjaavat toimenpiteet tulisivat liian myöhään. Nokian ainut tie on Microsoftin tie, oma tie on tuhottu (tarkoituksella).

Nokia on turha yritys ja siitä ei enää kannata marista. Nokian johto tekee päätöksensä ja ajaa yrityksen nurin. Microsoft luultavasti mieluummin näkee Nokian konkurssissa kuin Androidissa eli asiat ovat siltäkin osin selviä.
http://chinahour.blogspot.fi/2012/08/insight-china-ups-lobbying-game-but.html

En tunne Tommi Ahosta mutta Tommin kannattaisi miettiä Kiinaa laajemmalti kuin vain känny ja Nokia perspektiivistä. Kiina ei halua olla riippuvainen Lännestä ja Suomi on osa Länttä. Kiina haluaa oman ICT teollisuuden eikä se halua olla riippuvainen Microsoftista. Itse kannatan Kiinan pyrkimyksiä, koska en halua olla itsekään riippuvainen Microsoftista tai Lännestä. Riippuvuus on aina pahasta, vapaus on parempi. Parempi olla vapaa kuin orja; vaikka orjan osa voi olla helpompi. Vapaus tarkoittaa väistämättä taistelua ja konflikteja, se ei ole helppo tie.
http://www.mobiiliblogi.com/2012/08/21/kiinalaisvalmistaja-esitteli-teholuurin-xiaomi-mi-two/

http://www.shanzai.com/index.php/news-a-articles/14/1858.html

http://www.e-ville.com/en/107-tablet-computers/6142-diel-crane-tablet-laptop.html

Kännypuolellakin muodit vaihtuu ja voipi olla, että kännyt eivät enää kauaa ole edes muodissa.
http://www.piksu.net/artikkeli/teknologiateollisuudessa-h%C3%A4t%C3%A4-toimiala-aloittaa-keskustelut-vaikutuksista-syksyn-palkkaneu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti