lauantai 27. huhtikuuta 2013

Gongkai - kiinalainen open source

Welcome to the Galapagos of Chinese “open” source. I call it “gongkai” (公开). Gongkai is the transliteration of “open” as applied to “open source”. I feel it deserves a term of its own, as the phenomenon has grown beyond the so-called “shanzhai” (山寨) and is becoming a self-sustaining innovation ecosystem of its own.
http://www.bunniestudios.com/blog/?p=3040

Kiinalainen elektroniikkateollisuus on kasvanut melko merkittäväksi tekijäksi suhteellisen lyhyessä ajassa. Kiinassa valtio on investoinut valtavasti tieteeseen ja nämä investoinnit ovat tuottaneet myös tulosta.

Jussi Mediassa on pyritty kirjoittamaan myös kiinasta, tosin Kiina lienee iso mysteeri, koska se on niin iso ja kielen monimutkaisuus ja kulttuurierot tekevät sen analysoinnista vaikeaa.
http://www.mobiiliblogi.com/2013/04/27/kiinalainen-peruspuhelin-vain-12-dollaria/

Myös kiinassa yritetään tehdä sekä organisatorisia että teknologisia innovaatiota ja erityisesti suuria mahdollisuuksia on näiden yhdistämisessä.
http://www.gizchina.com/2013/04/26/100000-xiaomi-m2a-sold-out-in-just-48-seconds/

Luonnollisesti kiinan voima tulee sen erityispiirteistä ja massiivisesta väestöstä. Lisäksi Kiina on keskellä valtavaa talousaluetta.
http://distrowatch.com/table.php?distribution=redflag

Kiinassa on jo pitkään haluttu riippumattomuutta Lännen teknologioista. Lännellä on ollut paha tapa kiristää kiinalaisia ja sitä vasten kiinalaisten halu olla kriittisissä teknologioissa omavaraisia on ymmärrettävää ja myös järkevää kiinalaisille. Kiinalaiset pitävät elektroniikkaa ja ohjelmistoja strategisina voimavaroina ja tämä tarkoittaa käytännössä, että niiden rahoitus on turvattu.
http://www.redflag-linux.com/en/

http://www.chinadaily.com.cn/m/beijing/zhongguancun/2013-04/26/content_16452142.htm

Nokia teki ison virheen valitsemalla Microsoftin käyttöjärjestelmänsä puhelimiinsa. Kiinalla tuskin on halua tukea amerikkalaista käyttöjärjestelmää.
http://www.technobuffalo.com/2013/04/22/cheapest-cellphone-ever-12-dolloar-gongkai-open-source-phone/

http://www.forbes.com/sites/tjmccue/2013/04/18/12-cell-phone-gongkai-phone/

http://www.forbes.com/sites/tjmccue/2012/02/19/standing-on-the-sun-explains-new-rules-of-capitalism/

http://open-source.alltop.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti