tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kyborgirahoitus

Superälyn syntyessä maailma muuttuu. Superälyn luoma todellisuus lähenee.
Tutkimuksen kolmannessa osassa tarkastellaan “kyborgirahoituksen” aiheuttamia uhkia ja muita teknologisen vallankumouksen aiheuttamia haasteita. Lin nostaa esille muun muassa vuoden 6. toukokuuta 2010 täysin yllättäen ja ennakoimatta tapahtuneenFlash Crash -minipörssiromahduksen, mutta toisaalta ei kannata myöskään unohtaa esimerkiksi amerikkalaisen sijoituspalveluyhtiö Knight Capitalin automatisoidussa robottikaupankäynnissä viime vuoden elokuussa tapahtunutta – yli 440 miljoonaa dollarin tappiot aiheuttanutta – hirvittävää teknistä mokaa. Kim ja Tom Lindströmkommentoivat Knight Capitalin tapausta hyvin lyhyesti viime vuoden elokuussa. Lin asettaa nykyaikaiset rahoitusmarkkinat reaalimaailman kontekstiin kaikkine uhkineen, joihin kuuluvat hänen mukaansa myös muun muassa hakkerit, vakoojat, virukset, troijalaiset ja monet muut rahoitusmarkkinoiden perus-IT-infrastruktuurin ongelmat.
http://www.nordnetblogi.fi/kyborgirahoitus-vievatko-koneet-voiton-ihmissijoittajista/22/04/2013/

Superälyn voima näkyy nyt jo taistelukentillä missä taistelurobottien aseet laulavat.
http://natonalla.blogspot.fi/2013/04/neuron.html

http://tietsikka.blogspot.fi/2013/04/ibm-flash-center.html

http://tietsikka.blogspot.fi/2013/04/deep-learning.html

Tietotekniikan voima on vasta nyt saavuttanut sellaiset mitat, että koneet pystyvät tekemään todellisuutta.
http://jpoli.blogspot.fi/2013/02/superaly.html

Virallisessa yhteiskuntatieteessä ei juurikaan ole vieläkään paljoa kirjoitettu superälystä, koska ihmisen älyn ylittävä superäly on tabu. Koska näemme Presidentti Niinistön vitsailevan televisiossa superälystä?
http://www.uclalawreview.org/?p=4254

http://www.uclalawreview.org/pdf/60-3-3.pdf


2 kommenttia:

  1. Syyrian elektroniseksi armeijaksi itseään kutsuva cyberterroristijoukko onnistui pari päivää sitten aiheuttamaan 136,5 biljoonan Yhdysvaltain dollarin menetyksen. Se kesti tosin vain muutaman minuutin ajan. Cybernörtit onnistuivat jotenkin lähettämään The Associated Pressin Twitter-syötteeseen seuraavanlaisen viestin: "Breaking: Two Explosions in the White House and Barack Obama is injured". Sen julkaisemisen jälkeen shit hit the fan... :-D

    VastaaPoista
  2. Automaattiset järjestelmät ovat herkkiä tälläiselle cyberterrorismille, koska jos väärä tieto menee läpi niin se moninkertaistuu ja sen korjaaminen voi olla vaikeaa, koska koneet ovat niin nopeita.

    VastaaPoista