keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Nokia ajaa Salon alas

Nokia ilmoitti keskiviikkona kutsuvansa toimihenkilöitä useilta eri osastoilta tapaamiseen, joka alkaa aamukymmeneltä Salon Astrum-Keskuksessa.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/tyontekijat-ymmallaan---mita-nokiassa-tapahtuu/art-1288417226892.html

Nokia ajanee Salon tehtaan alas.

 
Karolle ja Villelle löytynee töitä Nokian Kiinan toimipisteestä.

tiistai 27. syyskuuta 2011

Kreikan palon sammuttaminen

Kreikan tilannetta voi verrata kaupungin laidalla palavaan taloon. Tulipalon irti pääseminen on ainakin osin johtunut varomattomasta tulenkäytöstä eli kiinteistönomistajasta itsestään. Palo on myös kovin sitkeä luonteeltaan. Monista sammutusyrityksistä huolimatta, palo ei ole talttunut ja uhka sen leviämisestä naapurikiinteistöihin sekä koko kaupunkiin on ilmeinen.
http://janvapaavuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84260-tuli-on-irti-kreikassa-2792011

Väärällä sammutustekniikalla palo voi levitä. Myös eristäminen on tapa sammuttaa palo. Alue poltetaan vastapoltolla siten, että siellä ei ole enää mitään palavaa. Myös räjäyttämällä voi sammuttaa eli käytetään kaikki ilma pois ja paloalue sammuu kun siellä ei ole enää mitään palavaa.
http://jpoli.blogspot.com/2011/09/kansallisvaltio-ja-unelma.html

Jan Vapaavuori ilmeisesti haluaisi, että Suomi lähettää Kreikkaan sammutusaineeksi rahaa, jota sitten tiputetaan lentokoneista niin kauan että liekit sammuvat. Raha kuitenkin tässä käyttäytyy kuin bensiini eli se mahdollistaa tulen räjähdysmäisen leviämisen.
Vaaroja ei pidä vähätellä. "Antaa palaa vaan!" on harvoin todellinen vaihtoehto. Historiasta tiedämme, että meilläkin on aikanaan palanut kokonaisia kaupunkeja.
http://janvapaavuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84260-tuli-on-irti-kreikassa-2792011

Monestakin syystä. Eikä vähiten sen takia, että talouden kriisit saattavat kulovalkean tavoin laajeta laajallakin ja riistäytyä käsistä. Tästäkin on maailman taloushistoriassa lukuisia esimerkkejä.
Maailmasta löytyy tuhansittain savusukeltajia, jotka oman henkensä vaarantaen ovat valmiita päivittäin tarttumaan hankalienkin palojen sammutustöihin - silloinkin kun palot ovat seurausta varomattomasta tulenkäsittelystä. Ei se kivaa ole, eikä halpaa. Mutta se on välttämätöntä.



maanantai 26. syyskuuta 2011

Sisäpiirin tieto ja tuotto

Rahasto käyttää sijoitustoiminnassaan laillista sisäpiiritietoa eli yritysten ilmoituksia sisäpiirin kaupoista. Toiminnasta saa kuvan yhtiön nettisivulla esitellystä InsiderModel menettelystä.  Siinä on kaksi osiota: aktiviteetti-indeksi, joka mittaa onko sisäpiiriläisten kaupankäynnin aktiivisuus ollut normaalia aktiivisempaa ja 10 vuoden vertailujakoon nähden ja toisena sentimentti-indeksi joka puolestaan mittaa ovatko sisäpiiriläiset myyneet vai ostaneet tavanomaista enemmän. Toimintatapa perustuu suoraan numeroarvioihin, ilman henkilökohtaista punnintaa.
http://www.piksu.net/artikkeli/auttaako-sis%C3%A4piiritieto-sijoittajaa

Saako sisäpiiritiedolla systemaattisesti parempia tuottoja?
http://www.moneyweek.com/

http://blog.hse-econ.fi/?p=4171

Periaatteessa pitäisi saada mutta onko näin todellisuudessa?

 

lauantai 24. syyskuuta 2011

Raaka-aineet kalliita

Viime aikoina suosittu selitys, railakkaan rahanpainamisen aiheuttama hyperinflaation pelko, ei Wrayta tyydytä, vaikka hän Hyman Minskyn oppipoikia onkin. Kiina, "peak oil" tai muutkaan kysyntään ja tarjontaan liittyvät seikat eivät professorin mukaan myöskään selitä näin suurta hintojen muutosta. Hänen selityksensä on raaka-ainemarkkinoiden "finansialisoituminen", eli se, että raaka-aineistakin on tullut maailmalla tuottoa etsivän "hallinnoidun rahan" sijoituskohteita. Sijoitus- ja eläkerahastojen kymmenet biljoonat dollarit ovat liikaa raaka-ainemarkkinoille, jotka ovat pienet, ja soijaa, öljyä ja maissia lukuunottamatta kääpiömäiset.
http://euroetana.blogspot.com/2011/09/raaka-aineissa-on-kaikkien-aikojen.html

Korkeat raaka-aineiden hinnat takaavat raaka-aineiden tehokkaan käytön. Halvoilla hinnoilla raaka-aineita tuhlataan surutta toisarvoisiin sovelluksiin.

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2652998/sijoittajat-veivat-ruuan-nalkaisten-suusta

Myös ruoan tulee olla kallista, koska ei siitä ole todellisuudessa maailmanlaajuisesti ylitarjontaa. Halpa ruoka on mahdottomuus. Markkinataloudessa niukkuus nostaa hintaa. Halpa hinta antaisi täysin väärän signaalin, että ruoka ei ole niukka hyödyke.
http://www.piksu.net/artikkeli/kullan-hinta-alas-10-kuukaudessa

http://enveconomics.blogspot.com/2011/07/peak-oil.html

http://enveconomics.blogspot.com/2011/07/top-10-countries-with-massive-natural.html

http://globalfoodprices.net/

http://www.piksu.net/artikkeli/martin-wolf-euron-hajoaminen-kallein-tie

http://saaravauramo.blogspot.com/2011/09/kestavan-kehityksen-eurooppa.html

Kestävä kehitys ei ole nykytilanteessa mahdollista edes unelmissa.
http://www.soininvaara.fi/2011/09/18/paastooikeuksille-tulee-saataa-minimihinta/


torstai 22. syyskuuta 2011

Euron tuho

We'll get back to how that wealth redistribution could occur, and who would benefit and who would lose - but first and foremost, keep in mind that while there is a strong chance of currency disaster - it is not preordained.   In an attempt to avoid global depression, the governments involved are working feverishly to keep the Euro from collapsing (keeping in mind the distinction between the entire European Monetary Union and Greece).  When making your financial preparations, be sure to take into consideration this keen motivation, as well as that every aspect of the "rules" is determined by these governments.  It is worth noting that changing every banking, accounting and money-related regulation or law before a collapse, is considerably easier than dealing with global depression post-collapse.  Most of all, never forget that through the monetary creation ability of the collective central banks, there is an effectively infinite supply of money to work with. 
http://news.goldseek.com/GoldSeek/1316531801.php

Valtavia omaisuuksia on luotu katastrofien aikana.
http://jpoli.blogspot.com/2011/09/kansallisvaltio-ja-unelma.html

http://jpoli.blogspot.com/2011/09/koyhat-riehuu-kaduilla.html

http://jpoli.blogspot.com/2011/09/karl-marx-pelastaa.html

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/25154/mista-euron-eun-ja-usan-velkakriisissa-oikeasti-on-kysymys

http://blogit.iltalehti.fi/tuomas-keskinen/2011/09/23/kun-everstijuntta-suomea-johti/

http://www.piksu.net/artikkeli/systeeminen-kriisi

Eurooppa Diktatuuriin?

Jani Korhonen on ahkeroinut suomentamalla diktatuuritekstin.
http://janikorhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83838-lansimaisen-sivilisaation-loppu

http://objectiveeconomics.net/?p=184

Tälle kehitykselle ei ole näkyvissä mitään muuta loppua kuin jonkinlainen diktatuuri. Sosiaalietuja ei ole mahdollista leikata niin kauan kuin käytössä ovat demokraattiset vaalit, joten maan edun takia demokraattisia vaaleja ensin lykätään väliaikaisesti, ja sitten käytäntö muutetaan pysyväksi. Yhdysvallat tulee olemaan viimeinen, joka tälle polulle astuu, mutta se on selvästi suunta, johon olemme menossa.
http://janikorhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83838-lansimaisen-sivilisaation-loppu

http://henriheikkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83814-hopopuhetta-eduskunnassa

http://jpoli.blogspot.com/2011/09/helsingilaiset-kovia-tappelemaan.html

http://www.piksu.net/artikkeli/kulttuuri-politiikka-ja-talous-mit%C3%A4-unohdimme-emua-rakentaessamme

http://talousopas.blogspot.com/2011/09/peter-schiff-yhdysvaltain-keskuspankin.html

http://chinahour.blogspot.com/2011/09/early-show-gm-expansion-in-china-threat.html

http://energiajatalous.blogspot.com/2011/09/euroopan-ytimessa.html

http://ronsen.blogspot.com/2011/09/fetal-position.html

http://euroetana.blogspot.com/2011/09/euron-lyhyt-historia.html

http://euroetana.blogspot.com/2011/09/talousnakymat-keskuspankin-varassa.html

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Bada, Meego ja Samsung

Liikaa Samsungin MeeGo-kytköksistä ei myöskään kannata innostua – loppukäyttäjille asialla ei ole juurikaan merkitystä eikä se välttämättä tule edes hirveästi näkymään millään tavalla. MeeGo vain toimisi jatkossa badan alustana, ja badalle kuitenkin kehitettäisiin sovelluksia kuten ennenkin eikä esimerkiksi Qt-tekniikalla ja todennäköisesti myös badan käyttöliittymä kehittyisi sen omista lähtökohdista ilman MeeGon vaikutusta.
http://fi.mobnifo.com/2011/09/21/enta-jos-samsung-ottaisikin-meegon-badan-ytimeksi/

http://www.unwiredview.com/2011/09/20/samsung-to-open-source-bada-next-year-will-they-use-meego-to-do-it/

http://tietsikka.blogspot.com/2011/09/samsung-aloittaa-bada-puhelimien.html

Samsung bada has a long history of almost 10 years. During this time, it has been Samsung's proprietary platform, having been deployed in many successful handsets. To make the proprietary platform smarter, we added exciting features such as multipoint-touch, 3D graphics, an enhanced UI, and of course, application downloads and installation, and so bada was born. Samsung bada is proven to be reliable with its success history and also enhanced with its new features.
http://www.bada.com/whatisbada/index.html

Badalla on Samsungilla 10-vuotinen historia ja Samsung on sanonut, että Meego ei kiinnosta.
http://www.bada.com/whatisbada/ecosystem.html


Microsoft valittaa Googlesta

Microsoftin laskutuksesta kertovat uutistoimisto Bloombergin lähteet. Niiden mukaan taksa on ollut jopa 50-kertainen normaaliin nähden.
http://www.itviikko.fi/talous/2011/09/21/google-perii-liian-suuria-mainosmaksuja-microsoftilta/201113403/7

Microsoft on mainostanut kalliilla hakusanoilla. Mainonnassa ei mitään normaaleja taksoja ole, vapaassa markkinataloudessa mainostajalta on lupa pyytää mitä huvittaa. Microsoftin kaltainen suuryritys pystyy kyllä ostamaan mainospaikkoja muualtakin kuin Googlelta eli valitus on täysin järjetön. Microsoftin kannattaisi mainostaa JTaloudessa, sillä meillä peritään vain reiluja hintoja.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/09/samsung-aloittaa-bada-puhelimien.html

maanantai 19. syyskuuta 2011

Merkel: Euron romahdus, Euroopan loppu

Euron hajoaminen johtaa Euroopan hajoamiseen, oli Angela Merkelin viesti puolueväelleen Berliinin aluevaalien jälkeen.
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=62817:qjos-euro-romahtaa-eurooppa-romahtaaq

Euron romahtaminen todennäköisesti tekee EU:n olemassaolon mahdottomaksi. Tuskin EU:n jäsenmaista löytyy poliittista tahtoa ylläpitää EU:ta jos sen suurin symboli Euro tuhoutuu. Todennäköisyyksiä tälläisille asioille on mahdoton antaa, mutta tuskin Merkel sanoisi noin jos Euron tuhoutuminen olisi mahdotonta. EU:sta ei ilmeisesti ole ollut jäsenmaille muuta kuin harmia ja koko projekti on nykymitassaan täysin järjetön. EU:n pitäisi palata juurilleen ja palata pelkäksi vapaakauppa alueeksi ilman poliittista integraatiota. Kaupan vapauttamista voidaan jatkaa WTO:n alaisuudessa ilman Eurooppalaista tasoa. Tulevaisuudessa Suomen suurin kauppakumppani on todennäköisesti Kiina ja Eurooppa taantuu sille tasolle mille se kuuluukin.
http://euroetana.blogspot.com/2011/09/espanjan-pankkien-homeongelma-pahenee.html

EU oli mielipuolinen kokeilu ja kaatui omaan mahdottomuuteensa.
http://chinahour.blogspot.com/2011/09/china-calls-for-resumption-of-six-party.html

http://jpoli.blogspot.com/2011/06/kiander-kreikka-pelaa-venalaista.html

 

Apple ja Samsung

Samsungin veto on vastaisku Applelle, joka on valittanut eri maissa korealaisvalmistajasta ja hakenut myyntikieltoa Samsungin Galaxy-laitteille. Valituksia on tehty ainakin 23 oikeusistuimeen.
http://www.digitoday.fi/bisnes/2011/09/19/samsung-aikoo-estaa-iphone-5n-myynnin/201113244/66

Apple on Yhdysvalloissa niin vaikutusvaltainen ja arvostettu yhtiö, että hyökkäys Applea vastaan on automaattisesti kauppapolitiikkaa ja Applella on musta mies Valkoisessa Talossa.
http://www.koreatimes.co.kr/www/news/tech/2011/09/133_94958.html

Sinne viedään Soulin viereen Amerikkalainen tykkivene ydinohjuksilla varustettuna ja siihen loppuu hillunta.

lauantai 17. syyskuuta 2011

Presidentti Obama hyväksyi uuden patenttilain

Presidentti Obama vahvisti allekirjoituksellaan tänään perjantaina Yhdysvaltojen uuden patenttilain. Lain allekirjoitusseremonia pidettiin luonnontieteellisessä koulussa  (Thomas Jefferson High School for Science and Technology) Alexandriassa (Va). Uudistuksen on sanottu olevan merkittävin sitten vuoden 1952 ja sen on sanottu luovan merkittävän määrän uusia työpaikkoja.
http://www.piksu.net/artikkeli/presidentti-obama-hyv%C3%A4ksyi-usan-uuden-patenttilain

Patenttien merkitys on nykyään suuri liiketoiminnassa.

perjantai 16. syyskuuta 2011

Ikea miesten maailma

Ikea jatkaa innovointiaan huonekalujen vähittäismyynnissä. Ikea Manland tarjoaa viihdykettä miehille.
http://curbed.com/archives/2011/09/15/ikea-tests-out-manland-a-holding-pen-for-bored-male-shoppers.php
"Despite most men dreading a trip to the shops, we still attract a high proportion of male customers,” she said. “So we’re expecting the scheme to be a real success with both sexes.”
http://curbed.com/archives/2011/09/15/ikea-tests-out-manland-a-holding-pen-for-bored-male-shoppers.php

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Nokian Brändi tuhottu

Nokian Brändi on tuhottu ja monilla markkinoilla Nokia ei enää ole brändi. En usko, että Nokiaa voidaan enää pitää brändinä Yhdysvaltain älypuhelinmarkkinoilla.
http://www.uusisuomi.fi/raha/115742-karu-nokia-luku-allistytti-%E2%80%93-%E2%80%9Dlaskekaa-uudestaan%E2%80%9D

Jos Nokia olisi brändi sen pitäisi kyetä myymään kännyköitä mutta koska se ei kykene se ei ole enää brändi.
http://communities-dominate.blogs.com/brands/2011/08/why-microsoft-cannot-afford-to-let-nokia-fall-into-hands-of-any-rival.html

http://www.mastione.com/shahrukh-khan-is-the-brand-ambassador-for-nokia-champions-league-t20/

http://strategicbrandmanagement.blogspot.com/2007/07/schwab-google-and-sony.html

http://bernsteincrisismanagement.blogspot.com/2011/09/train-right-people.html

Nokia on selkeästi kriisiyhtiö, koska sen brändikin on romahtanut ja silloin yritys on todella pahassa kunnossa.
http://tupakkamiehenosingot.blogspot.com/2011/09/sodan-paikka.html

http://chinahour.blogspot.com/2011/09/china-urges-us-not-to-find-excuses-for.html

Nokia on ajautunut kriisiin aikana, jona koko maailmantalous on kriisissä. Nokian kriisi ei kuitenkaan johdu suoranaisesti maailmantalouden kriisistä vaan siitä, että Nokiaa on jo pitkään johdettu hyvin huonosti ja huonoon johtamiseen ei ole puututtu vaan sen on annettu jatkua.

keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Sadetakki kerää vettä

Or for citizens of  emerging countries who have limited access to clean purified drinking water due to pollution and contamination?
http://www.fashioningtech.com/profiles/blogs/raincatch-a-water-purification-rain-coat

http://www.hilavitkutin.com/2011/09/07/raincatch-on-sadetakki-joka-keraa-ja-puhdistaa-sadeveden-juomavedeksi/

Sadetakki joka luo puhdasta vettä on esimerkki teknologiasta, joka luo hyvinvointia köyhille joilla ei ole varaa puhtaaseen veteen.
http://jtalous.blogspot.com/2011/09/teknologia-luo-vaurautta.html

Raincatch from Hyeona Yang on Vimeo.

tiistai 6. syyskuuta 2011

Teknologia luo vaurautta


Republikaanien rakastama tarjonnan talouspolitiikka kertoo, että kun leikkaamme ylimpien tuloluokkien verotusta, he innostuvat sijoittamaan rahansa, ja rahat lopulta valuvat kaikkien yhteiskuntaluokkien taskuihin. Teoria sanoo, että lopulta jokainen yhteiskuntaluokka hyötyy rikastuvasta yläluokasta.
Nätti idea, mutta se ei toimi. Jokainen vakava tutkimus kertoo, että kuilu rikkaiden ja köyhien välillä on kasvanut rajusti viimeisen kolmen vuosikymmenen ajan. Nouseva vuorovesi ei ole nostanut kaikkia veneitä. Itse asiassa keski- ja työväenluokat ovat köyhtyneet, ja köyhien lukumäärä on ainoastaan kasvanut.
Marko Maunula kirjoittaa varakkuudesta ja köyhistä. 
http://suomenkuvalehti.fi/blogit/americana/koyhat-verolle

http://jtalous.blogspot.com/2011/11/bill-gates-ja-koyhat.html

http://jtalous.blogspot.com/2011/09/sadetakki-keraa-vetta.html

Maunulan sinällään hieno kirjoitus unohtaa sen valtavan elintason nousun mitä teknologia on tuonut kansalle. Tänä päivänä köyhilläkin on Amerikassa käytössään tietokoneet ja paljon vapaata teknologiaa. Köyhät voivat käyttää vapaata koodia ilmaiseksia ja se tekee heistä valtavan varakkaita. Lisäksi köyhät voivat ladata Internetistä tietoa vaikka mistä ilmaiseksi ja tämä tieto on valtavan arvokasta. Amerikkalaisella köyhällä on käytössään enemmän tietoa ja teknologiaa kuin rikkailla 20 vuotta sitten.

Jo Raamatussa puhutaan näistä asioista, Jeesus jakaa leipää ja se moninkertaistuu. Tällä Jeesus kuvaa juuri vapaata koodia ja sen kykyä luoda. Ihmiskunnan käytössä olevat fyysiset resurssit tulevat tulevaisuudessa romahtamaan per asukas, mutta ihmiset voivat löytää elämän vapaasta koodista ja sen luomasta hyvinvoinnista. Tietoa ja osaamista voi olla rajattomasti vaikkakin fyysiset resurssit olisivat niukat. Yhteistyö itsessään, luottamus ja rakkaus voivat luoda valtavaa vaurautta ilman kovinkaan suurta fyysisen pääoman määrää.
http://jpoli.blogspot.com/2011/09/paalijarvi-loukkasi-rastimon-kunniaa.html

http://blogi.tsoots.fi/2010/12/aamuhartaus-pelastusarmeijan-paamajassa-3-12-2010.html

http://vapaakoodi.wordpress.com/2009/03/07/arvosta-vapaiden-ohjelmistojen-kehittajia-thank-a-dev-day/

http://jpoli.blogspot.com/2011/07/moderni-luokkataistelu.html

http://neptunet.net/blogi/2011/06/11/nostan-mukini-vapaan-koodin-openofficelle/

http://jtalous.blogspot.com/2011/07/avoin-kood-foss-ja-kehityskustannusten.html

http://vesirajassa.blogspot.com/2009/03/avoimen-koodin-historiallinen.html

Kun Pham Nuwen muokkasi satojen vuosien takaista paikallistajien koodia valovuosien päässä lähimmältä ihmisten asuttamalta planeetalta, kuinka hän olisi tehnyt sen, jos lähdekoodi ei olisi ollut mukana paikallistajissa? Yleisemminkin, varustettaessa avaruusalusta tähtien väliselle lennolle, mikään muu vaihtoehto kuin kaiken koodin ottaminen mukaan avoimessa muodossa ei ole mahdollinen.
http://vesirajassa.blogspot.com/2009/03/avoimen-koodin-historiallinen.html

http://kirjakauppa.blogspot.com/2009/03/vernor-vinge-taivaan-syvyydet.html


 
Lisätty Zinnia Jones: It Gets Better -video

Elintaso in tosiallisesti kohonnut valtavasti uuden teknologian myötä mutta koska ihmiset käyttävät vieläkin vertailukohtana vanhaa aikaa ja sen teknologiaa he eivät huomaa omaa vaurauttaan.
http://enveconomics.blogspot.com/2011/05/dematerialization-and-rematerialization.html

Esim. Youtubestä löytyy opetusmateriaalia, joka lähtöön ilmaiseksi eli vain 20 vuotta sitten tätä tietoa ei olisi ollut saatavissa muualta kuin isolla rahalla Amerikkalaisista huippuyliopistoista ja nyt sen saa ilmaiseksi.

maanantai 5. syyskuuta 2011

Nokian pelastus


Rikasta Nokiaa supistetaan jatkuvasti, Elop estää tuotekehittelyn. Tehokkaasti. Sekö on ollut Nokian brändin maineen perusta?

Nokian tilanne on heikko. Käänne pitäisi saada aikaan viimeistään nyt syksyllä 2011 tai sitten voi olla aika lailla myöhäistä. Android ja Apple vahvistuvat joka päivä ja Nokia vain makaa tulessa kykenemättä tekemään mitään järkevää.
http://romppainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/82138-kapitalismissa-kaikilla-olisi-kivempaa


Mikään Suomen valtion ideapaja ja ohjelmajulistus ei aja aidosti luovuuden etuja muuta kuin sumutuksena suuryhtiöiden uuden orjakansan valmisteluoperaationa.

Suomalaisten asema on ollut hyvin heikko, orjakansa pysyy orjakansana vaikka voissa paistaisi. Suomalainen koululaitos pyrkii juuri kasvattamaan hyviä orjia ja samaa virhettä jatkaa yliopistolaitos. Mikään järkevä kansakunta ei ota suurimman yrityksensä johtoon vieraan vallan myyrää, jonka tarkoitus on tuhota maan teknologinen perusta.
http://jtalous.blogspot.com/2011/08/elop-vaikutus-elop-effect.html

http://chinahour.blogspot.com/2011/09/china-disputes-report-says-it-did-not.html

Kiina on suomalaisten viimeinen toivo päästä orjan asemasta eroon itsenäiseksi kansakunnaksi.
http://bazfile.blogspot.com/2011/09/documents-show-china-gadhafi-regime.html


Jämähtämistä menneisyden voittoihin, menneisyyden ratkaisumalleihin ja rituaalien korostamista, hierarkian ja muuttumattoman aateliston junttaamista suljetun optiokulttuurin ollessa ainoa Nokian elitistisen johdon kiintotähti, vaihtoehtojen kieltämistä, oman kyvyttömyyden suojelua.
Antautuminen Microsoftin johtajan alaisuuteen oli vain tuhon jälkien peittelyä, haluttomuuden  viimeinen halveksuva ele alaisille, vastuun pakoilun huipentuma ja vastuuvapauteen vetoamista vastuun luovuttamiseen vetoamisella.

lauantai 3. syyskuuta 2011

Totuuden levikki rajussa laskussa

Suomalaisen totuusjulkaisun eli Helsingin Sanomien levikki rajussa laskussa.
http://alastontotuus.blogspot.com/2011/03/syoksykierre.html

Uhkapelaamisen historiaa

Ruletti (ransk. pieni pyörä) näki ensimmäisen kerran päivänvalon erikoisessa muodossa, sillä Blaise Pascal tuli keksaisseeksi sen kehittäessään ikiliikkujaa. Ikiliikkuja ei jostain syystä ikinä valmistunut, mutta sen sijaan matemaatikko onnistui rakentamaan jo 18-vuotiaana laskukoneen isänsä avuksi. Etienne Pascal, Rouenin veronkantaja, oli helisemässä ranskalaisten rahayksiköiden kanssa, sillä yhteen soliin meni 12 dinaaria ja yhtäläisen loogisesti 20 solia oli yksi livre. Jotta ruletinpelaaja olisi tiennyt miten paljon hän oikein sijoitti, täytyi odottaa Ranskan vallankumousta ja desimaaliuudistusta, ennen kuin laajamittainen pelitoiminta Monte Carlon kasinolla saattoi käynnistyä. Monaco laillisti uhkapelin vuonna 1854 ja neljää vuotta myöhemmin ruhtinaskunnassa komeili nykyinen palatsimainen kasino, seurapiirien näyttäytymispaikka ja onnenonkijoiden Mekka.
http://teknokekko.vuodatus.net/blog/2998923/1875-18-1-mies-joka-rajaytti-pankin/

Rahoitusteorian ja todennäköisyyslaskennan historiaan kuuluu vahvasti erilaisten uhkapelien todennäköisyyksien laskenta.
http://sossumedia.blogspot.com/2011/08/kesatunnelmia.html

perjantai 2. syyskuuta 2011

Android kovassa iskussa

Android on kovassa iskussa ja markkinaosuus kasvaa kohisten ja tabletteja ja älypuhelimia tulee yön päivän kanssa markkinoille. Motorolan Mobilityn osto antoi Googlelle paljon lisää resursseja kehittää Androidia ja siten se hyödyttää koko Android ekosysteemiä vaikka kateelliset panettelevatkin koko ajan.
http://fi.mobnifo.com/2011/09/02/googlen-eric-schmidt-patentit-eivat-ainoa-syy-motorola-ostolle/

”Androidia vastaan on käynnissä kymmeniä patenttioikeudenkäyntejä. Meidän käsityksemme mukaan Motorolan ostaminen ei ratkaise niistä yhtäkään”, hän toteaa tänään ilmestyneessa Talouselämä-lehdessä.
http://www.talouselama.fi/uutiset/nokia+motorolan+ostaminen+ei+googlea+auta/a679165?s=r&wtm=talouselama/-02092011

Google pystyy hyvin suurella todennäköisyydellä hoitamaan Androidia uhkaavat patenttioikeudenkäynnit. Iso mahdollisuus jos ei muuta keksitä on Microsoftin ja Applen uhkaaminen regulaattorien kovemmilla otteilla. Esim. Kiinassa regulaattorit voisivat halutessaan kansallistaa kaikki Microsoftin omaisuudet ja Microsoft voitaisiin luokitella valtakunnan viholliseksi ja silloin jopa Kiinan erikoisjoukot voisivat fyysisesti hakea Bill Gatesin Yhdysvalloista ja kuljettaa hänet Kiinaan tuomittavaksi rikoksista ihmiskuntaa vastaan (ja Kiinan kansaa). Perinteisesti Yhdysvalloilla on ollut korkea suvereniteetti mutta jos Kiinasta tulee mahtivaltio niin myös Kiinan laki voi saada enemmän kansainvälistä ulottuvuutta ja silloin kansainväliset poliisioperaatiot voivat tulla mahdollisiksi.
http://software.intel.com/en-us/blogs/2011/07/31/envisioning-meego-from-the-prospect-of-androids-development-china-national-college-student-software-innovation-contest-series/

http://www.meegoexperts.com/2011/07/android-legal-losses-reportedly-prompt-exodus-windows-phone-meego-slashgear/

http://syabiltech.com/2011/08/nokia-ceo-pits-nokia-meego-against-google-android/

Stephen Elopin mielipiteet ovat myyrän mielipiteitä ja ne kannattaa jättää sinne myyrän koloon kuivumaan rottien ruoaksi.
http://legadgeteer.com/symbian-belle-looks-like-android-and-meego-had-a-daughter/633

http://wmpoweruser.com/intel-to-stop-kicking-the-meego-horse-develop-for-android-and-windows-phone-7/

http://android.tweetmeme.com/story/6274658188/intel-rumored-putting-meego-on-hold-due-to-lack-of-interest-electronista

http://losca.blogspot.com/2011/08/meego-ce-and-freesmartphoneorg.html

http://justamp.blogspot.com/2011/08/sony-ericsson-xperia-arc-s-hands-on.html

http://kosongcafe.blogspot.com/2011/08/alibaba-poses-threat-to-android.html

http://tutorial-on.blogspot.com/2011/08/vmware-previews-virtual-workspace-for.html

http://androidcommunity.com/samsung-galaxy-note-unveiled-5-3-high-res-hd-display-1-4-ghz-dual-core-and-more-20110901/

http://chinahour.blogspot.com/2011/09/exclusive-china-curbs-iran-energy-work_02.html

http://chinahour.blogspot.com/2011/09/apple-cited-as-adding-to-pollution-in.html

Monet Kiinan lait mahdollistavat Länsiyritysten viemisen oikeuteen ja koska ihmishenkiä on vaarannettu tuomiot voivat olla jopa capital punishment (Suomeksi teloitus). Kiinassa ihmishenkien vaarantamisesta tai kuolemantuottamuksista voi tulla kuolemanrangaistus. Yrityksen ylin johto voidaan siis teloittaa rikoksista tarpeen niin vaatiessa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_punishment_in_the_People's_Republic_of_China

torstai 1. syyskuuta 2011

Mahtitaloudet

Kutakuinkin vuosi sitten Suomen ja Venäjän välillä oli pientä diplomaattista kärhämää johtavien Kokoomus-puolueen johtohahmojen vähäteltyä Venäjän taloudellista voimaa. Mutta miten valtioiden taloudellista voimaa tulisi mitata, ja jos mitta löydetään, niin millainen Venäjän voima on?
http://blog.hse-econ.fi/?p=4106

Pertti Haaparanta pohtii valtioiden mahtavuutta. Venäjän on Suomen kannalta tärkeä sen läheisyyden ja suuren koon takia. Venäjä on jokatapauksessa Suomeen verrattuna suurvalta. Esim. Saksan valtaa syö maan pieni koko, joka tekee siitä haavoittavan sekä sotilaallisesti että taloudellisesti.
http://jpoli.blogspot.com/2011/08/saksalta-uhkavaatimus-suomelle.html

http://www.wolframalpha.com/input/?i=russia+germany+finland