tiistai 10. heinäkuuta 2012

Jolla Nokian Plan B?

Ilmeisesti Nokia rakentaa Jollasta Plan B:tä. Nokia ilmeisesti pyrkii varmistamaan asemansa Windows Phonen jälkeiseen aikaan. Ainakin Jollaa voidaan käyttää neuvotteluaseena Googlen kanssa Android yhteistyöstä, jos ei muuta.

Nokiaan sijoittaneelle Plan B on tietysti tyhjää parempi, mutta jos Windows Phone epäonnistuu, niin tulevaisuus tulee olemaan Jollalla vaikea valtamerten myrskyissä. Merikelpoinen alus pitäisi Nokian löytää jostain...
http://jtalous.blogspot.fi/2012/06/siilasmaan-nakemyksia-strategiasta.html

http://laimeasilli.wordpress.com/2012/07/10/muhiiko-jolla-luurien-applikaatioissa-jattiyllatys/

Alien Dalvik on yksivaihtoehto. Suorituskyky jää kuitenkin helposti huonoksi jos koodi ei ole natiivia. Kännyköissä ongelmaksi nousee muistin määrä helposti. Tosin kännyköissäkin voi olla nykyteknologialla helposti yli 2Gt muistia ja jos prosessorina on Arm A15 niin paljon enemmänkin. A15 on 64 bittinen, muistinosoitusväylä on pienempi mutta kännyköihin kuitenkin riittävä. Jo Arm A9 saa 40 bittisen muistinosoitusväylän ja suurempiakin varmaan on mahdollista saada erikoistilauksella mutta se tulee kalliiksi (Jollalla tuskin on varaa suunnitella ensimmäistäkään omaa piiriä). Omat piirit maksavat useita kymmeniä miljoonia euroja suunnittelussa ja niihin ei ole varaa kuin ykkös- tai korkeintaan kakkosluokan pelureilla.
http://www.myriadgroup.com/software/android/myriad%20alien%20dalvik.aspx

http://tietsikka.blogspot.fi/2011/10/alien-dalvik-android-ja-apple-ipad.html

Yksivaihtoehto on että ajetaan sovelluksia pilvessä ja puhelin toimii päätteenä pilveen. Silloin voi ajaa vaikka ihan tavallista pc sovellusta etänä.
http://androidcommunity.com/myriad-alien-dalvik-allows-nokia-n9-to-run-android-apps-seamlessly-20110622/

http://techcrunch.com/2011/10/06/alien-dalvik-2-0-launches-adds-support-for-running-android-apps-on-ipad/

http://www.fosspatents.com/2011/02/alien-dalvik-and-icedrobot-can-they-run.html

http://rohitpri.blogspot.fi/2011/07/alien-dalvik-revolution-in-mobile.html

http://www.allboutn9.info/2012/07/nokia-n9s-future-lies-in-jolla.html

http://linuxlife.blogspot.fi/2012/07/is-end-of-windows-era-at-hand.html

Nykymarkkinatilanteessa uudelle käyttöjärjestelmävariaatiolle 1% markkinaosuus vaatii sekä onnea että loistavia tuotteita ja palveluita. Firefoxilta tulee uusi mobiilikäyttis ja se vienee kolmossijan tulevaisuudessa Androidin ja iOS jälkeen eli muut tappelevat sitten nelossijoista eteenpäin (Bada, Tizen, Meego, Ubuntu Mobile, Windows Mobile jne). Veikkaan markkinaosuuksiksi 2015, että 1. Android, 2. iOS, 3. Firefox. Muut tappelevat sitten viimeisestä 10% markkinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti