tiistai 31. heinäkuuta 2012

Lenovo kaappaa Nokian

Lenovon huhutaaan olevan kiinnostunut ostamaan Nokian.
http://finance.yahoo.com/q?s=0992.HK

http://www.talouselama.fi/nokialandia/et+ikina+usko+minka+yhtion+huhutaan+nyt+olevan+kiinnostunut+nokiasta/a2138285

Lenovo sopisi Nokialle hyvin. Lenovo+Nokia täydentäisivät toisiaan paremmin kuin moni muu yhdistelmä. Lenovo on maailman suurin pc valmistaja mutta siltä puuttuu silti kaikenlaista osaamista. Lenovon ja Nokian yhdistelmä voisi olla kova sana.
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kulttuuri/kapellimestari-salonen-ylessa-nokia-on-siirtynyt-microsoftin-leipiin/1230939

Suomalaisille Nokian kiinalaistuminen olisi helpotus, koska silloin sitä ei enää tarvitsi katsella suomalaisena yrityksenä vaan rehellisesti kiinalaisena.

Päivitys: 31.7.2012 klo 17
Lenovo huhu on ilmeisesti osoittautunut virheelliseksi, mutta seuraava huhua odotellaan...
Nokia on silti mielenkiintoinen ostokohde monelle yritykselle ja Lenovollekin se olisi sopinut hyvin. Ainut ongelma on, että kiinalaisilla on hyvin vähän kokemusta länsiyritysten ostamisesta eli se rajoittaa. Kiinalaisia mahdollisia ostajia on muitakin eli ZTE, Huawei jne...Nokialla olisi luultavasti edullista joutua ostetuksi mutta Nokiaan sisältyy ilmeisesti niin paljon riskejä että kukaan ei halua nyt ostaa sitä pois kuleksimasta.

3 kommenttia:

 1. Voivoi. Milläköhän rahalla se Lenovo Nokian ostaisi... Kaikenlaisia mätäkuun juttuja.

  Missä viipyvät uutiset siitä, että Nokian osakekurssi on noussut kohta 50% pohjistaan ja ensimmäiset uudet Nokia-miljonäärit lienevät jo syntyneet.

  VastaaPoista
 2. Harvoinhan isoja yritysostoja käteisellä tehdään. Osakevaihdolla eli Nokian osakkeella saa Lenovon osakkeen ja Kiinalaiset voivat sitten laittaa pakettiin vaikka miljardi euroa käteistä.

  VastaaPoista
 3. nyt siellä puretaan shorttivuoria

  VastaaPoista