tiistai 17. heinäkuuta 2012

Microsoft syyllistynyt vakavaan kilpailuoikeusrikkomukseen

Ohjelmistojätti Microsoft on joutunut uudelleen EU:n kilpailuviranomaisten hampaisiin. Microsoft myöntää, ettei se ole noudattanut sitoumustaan tarjota Windowsin käyttäjille mahdollisuutta valita oletusselaimeksi muiden valmistajien tuotteita. Mahdollisuus puuttuu Windows 7:n Service Pack 1 -päivityksestä, joka julkistettiin helmikuussa, Microsoft myöntää. Yhtiön mukaan syynä on tekninen virhe, jota korjataan parhaillaan.
http://www.ts.fi/uutiset/talous/369018/Microsoft+taas+komission+kilpailuviranomaisten+hampaissa

Microsoft tuskin rikkoo kilpailuoikeutta vahingossa vaan tarkoituksella. Microsoftin pitäisi jakaa useampaan osaan. Nyky-Microsoft pyrkii monopolisoimaan ja laajentamaan monopoliaan laittomasti monopolista saamillaan voitoilla.
http://money.cnn.com/2012/07/17/technology/microsoft-eu-antitrust/

Microsoft pitää EU regulaattoreita pilkkanaan ja tuottaa valtavia tappioita euroopan kuluttajille.
This is a big deal, not least because it means that the company could now face a fine of up to 10 percent of its annual turnover — $7 billion at last count.
http://gigaom.com/europe/microsoft-faces-7bn-fine-for-violating-eu-deal/

Toivottavasti EU regulaattorit ovat tilanteen tasalla ja ryhtyvät riittäviin toimenpiteisiin kilpailun palauttamiseksi. Microsoftille maksikorvaukset ja vaatimus Windows Phonen irrottamisesta Microsoftista itsenäiseksi yritykseksi.
http://www.businessweek.com/news/2012-07-17/microsoft-faces-eu-antitrust-probe-over-web-brower-choice

http://www.dw.de/dw/article/0,,16102784,00.html

Microsoftin anteeksipyynnöt ovat ihan tyhjän kanssa. Vahinko on jo tapahtunut ja nyt EU:n regulaattorien pitää pilkkoa Microsoft. Microsoft olisi pitänyt pilkkoa jo aikoja sitten. Microsoft pitää pilkko ainakin kolmeen osaan: 1. Pöytä Windows OS, 2. Office, 3. Xbox ja Windows Phone. Microsoftin aiheuttamat markkinahäiriöt ovat niin vakavia, että niitä ei tule enää sietää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti