keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Apple ja Samsung voittoimureita

Apple ja Samsung keräävät 106 prosenttia matkapuhelin alan voitoista. Mahdottomalta kuulostava tilanne selittyy sillä, että melkein kaikki muut tekevät tappiota. Erityisesti Apple on puhelinalan hämmästyttävä rahaimuri.
http://www.3t.fi/artikkeli/uutiset/teknologia/apple_ja_samsung_vievat_rahat_nokialle_jaavat_tappiot

Apple ja Samsung tekevät matkapuhelinalan voitot ja muut keräävät tappiot. Alalle jolle on tyypillistä suuret ulkoisvaikutukset ja verkkovaikutukset on tyypillistä, että pari yritystä tekee toimialan voitot. Muistaakseni myös Yhdysvaltojen softabisnekselle on ollut tyypillistä, että jopa koko toimialan kaikkien aikojen kumulatiiviset voitot ovat muutaman yrityksen tekosia (Microsoft, Oracle...). Muille jää sitten käytännössä vain pieniä voittoja ja käytännössä tappioita. Microsoft tekee voittoa, koska se aikanaan pääsi luomaan PC bisneksen rakenteen. Tosin Microsoftinkin asema voi murtua tietokonetoimialan rajujen muutosten seurauksena.
http://news.cnet.com/8301-1035_3-57542043-94/apple-samsung-control-106-percent-of-industrys-profits/

Luultavasti sosiaaliset prosessit keskittävät voittoja entistä enemmän. Sosiaalinen media muuntaa juuri tätä voittojen jakaumaa siten, että verkostoissa keskeiset toimijat tekevät entistä suuremman osan toimialan tuloksesta. Jos et kykene johtamaan näitä verkostoja, niin voittoja ei ole luvassa. Tämän takia juuri Kennel Helsingin kaltaiset sissimarkkinoijat ovat Nokialle niin tärkeitä. Nokia ei kykene enää saavuttamaan markkinoita ilman sissejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti