maanantai 3. joulukuuta 2012

Android Nokian halpapuhelimiin?

Göteborgin kauppakorkean opiskelijat Henning Verner, Oskar Goding Blomdahl ja Patrik Andreasson voittivat tilintarkastus- ja konsultointiyhtiö KPMG:n kansainvälisen yritystapauskilpailun Ruotsin maakilpailun Lundissa.Nokian olisi tuotava Android nopeasti halpamalleihinsa. Tämä antaisi Nokialle hintaetua, korkeampia marginaaleja volyymituotteissa ja pääsyn ekosysteemiin.
http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2012/12/03/opiskelijat-nokialle-android-nopeasti-halpapuhelimiin/201243152/12

Stephen Elopin Nokian mahtiaikana ei Androidia tulla Nokian puhelimissa näkemään. Android tuskin enää Nokian asemaa pystyisi parantamaan, koska Nokian brändi on jo mennyt huonoksi. Nokialla ei edes ole Android osaamista. Nokian kohtalo on sinetöity Microsoftin Windows Phoneen.

Opiskelijoiden ehdotus on varsin kehno, koska Nokia ei sitä kykene toteuttamaan. En itse olisi kyllä antanut tälläiselle ehdotukselle voittoa, koska sitä ei voi Nokia mitenkään toteuttaa eikä se ratkaise Nokian ongelmia. Android ja Nokia on toiveajattelua. Vähintään Stephen Elop olisi pitänyt erottaa opiskelijoiden suunnitelmassaan, koska Elop on niin sitoutunut Microsoftiin että mikään muu ei sovi.
http://www.piksu.net/artikkeli/ymm%C3%A4rsink%C3%B6-oikein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti