perjantai 28. joulukuuta 2012

Laivatilaus meni Ranskaan

Meriteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Merja Salmi-Lindgren sanoo, että suomalaiset telakat sekä muut risteilyaluksien rakentamisen parissa toimivat yritykset elävät kohtalon hetkiään. Hänen mukaansa loistoristeilijätilaus olisi työllistänyt arviolta 900 suomalaista yritystä, joiden työllisyysnäkymät eivät muuten ole kovin hyvät. - Suomalaisessa meriteollisuudessa verkosto on ollut erityisen vahva, minkä ansiosta täällä on pystytty toteuttamaan maailman suurimmat risteilijät. 70–75 prosenttia risteilijän tekemisestä tapahtuu telakan ulkopuolella, sanoo Salmi-Lindgren.
http://yle.fi/uutiset/tuhatkunta_yritysta_karsii_stx-kaupan_menetyksesta/6430812

Itse kannatan koko telakkateollisuuden alasajamista Suomesta pikaisesti, koska Suomella ei ole varaa laivanrakennukseen. Suomi saa omat laivansa halvemmalla Kiinasta ja muille ei Suomen kaltaisessa kalliissa maassa kannata laivoja rakentaa. Leppoistetaan niin luonto pelastuu.
http://intrigoori.blogspot.fi/2012/12/viva-la-france.html

http://kallepahajoki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128199-telakkateollisuutemme-nyt-vaan-ei-ollut-kilpailukykyinen

http://descartes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128202-ranskan-tyolaiset-kiittavat-suomen-hallitusta

http://sinenmaa.blogspot.fi/2011/04/vakauspakettiin-laivatilaus.html

http://lastuttamo.blogspot.fi/2012/12/stx-ja-laivatilaus-lipui-ranskaan.html

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2012/12/lauhtuminen-nakyi-seinillacondensation.html

http://hatapaidenkalinaa.blogspot.fi/2012/12/oikeus-ja-kohtuus.html

http://pelleraati.fi/2012/12/telakkasekoilu/

http://yle.fi/uutiset/stx-johtaja_tilaus_olisi_ollut_tahdon_asia/6430623

Jos telakkatoiminta perustuu tukiin; niin koko toiminnan järkevyyttä kannattaa miettiä. Suomen kannalta Nokian Salon tehdas olisi ollut tärkeämpi kuin koko telakkateollisuus. Jos tuetaan, niin tuilla pitäisi saada tuloksia aikaan. Telakkateollisuus ei olisi 50 miljoonan euron tuilla kyennyt siirtymään sellaiseen menestykseen, että se olisi kyennyt toimimaan ilman tukia. Jos minulle valtio antaisi 50 miljoonaa tukirahaa niin luultavasti saisin aikaan liiketoimintaa jota ei tarvitse tukea ja joka pystyisi viemään ainakin jonkin verran. Telakat eivät ole tähän kyenneet vaan kyttäävät tukia jatkuvasti. Teollisuus, joka tarvitsee jatkuvasti tukea, ei ole tukemisen arvoinen.

Peliteollisuus on kyennyt luomaan valtavan menestyksen paljon pienemmillä tuilla kuin telakkateollisuus. Telakkateollisuuden pitäisi miettiä pari kertaa kuinka surkeita ovat.
http://yritysuutiset.blogspot.fi/2012/12/suomen-loisto-pelimarkkinoilla-jatkuu.html

http://www.piksu.net/artikkeli/terve-elinkeino-ei-kaipaa-tukea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti