lauantai 22. joulukuuta 2012

Nokia spekulaatioiden kohteena

Nokia selvisi vuodesta 2012 mutta todellinen koitos on edessä 2013. Selviääkö Nokia itsenäisenä vai joutuuko/pääseköö ostetuksi?
Matkapuhelinalan voittajien ja häviäjien välinen kuilu levenee yhä suuremmaksi, arvioi saksalainen Berenberg-investointipankki.
Tämän takia Blackberry-puhelimistaan tunnettua Research In Motionia ja Nokiaa ei voi pitää pitkäaikaisina sijoituskohteina, vaan lähinnä spekulointiin kelpaavina arvopapereina.
http://www.itviikko.fi/talous/2012/12/21/investointipankki-nokia-kelpaa-vain-spekulatiivisiksi-osakkeeksi/201244293/7

http://jtalous.blogspot.fi/2012/12/nokia-ja-sateily.html

http://jtalous.blogspot.fi/2012/12/puttonen-ei-ymmarra-applea.html

Nokian tilanne on nyt tavallaan yhtäaikaa sekä hyvä että huono. Tilanne on hyvä sillä tavalla, että Nokia Lumia 920:lle löytyy kysyntää ja kiinnostusta mutta huono sikäli, että mitään erikoisen mullistavaa ei kuitenkaan Nokia ole saanut aikaan ja suhteellinen asema kännymarkkinoilla on jatkanut heikkenemistään vaikkakaan ei ehkä dramaattisen nopeasti.

Nokia on ehkä kuitenkin pystynyt ylittämään ainakin negatiivisimpien arvioiden odotukset ja siten Nokian tilanne ei ehkä ole kuitenkaan kovin karmea vaan vain heikohko. Missään nimessä Nokian mahdollisuuksia ei pidä verrata Nokian mahtiaikoihin vaan nykytilanteeseen.
http://tietsikka.blogspot.fi/2012/12/tietokonemarkkinoiden-muutos.html

Tietokoneala on nyt muutoksen kourissa ja Nokian kaveri Microsoftikin joutuu puolustamaan asemiaan rankasti. Microsoftin kyky tukea Nokiaa voi heiketä lähiaikoina rajustikin.
http://kirjoituksiataloudesta.blogspot.fi/2012/12/sun-tzu-ja-taloussodankaynnin-taito.html

Iso tekijä nyt maailmanpolitiikassa on Kiinan nousu teknologiamahdiksi. Kiina ei halua olla riippuvainen Länsimaista, koska Länsimaat eivät suostu käymään kauppaa reilusti Kiinan kanssa. Epäreilu kauppa pakottaa Kiinan kehittämään omaa teknologiaa niin pitkälle, että se ei enää ole haavoittuvainen eikä kiristettävissä.
http://finnsanity.blogspot.fi/2012/12/nokia-odottaa-teurastajaa_22.html

 

2 kommenttia: