keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Aseiden käyttöoikeuksista ei tarvitse maksaa lisenssejä

Oma muistikuva on, että aseiden nimien ja kuvien käyttämisestä ei tarvitse maksaa mitään lisenssimaksuja aseen valmistajalle.
http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2013/05/08/kouluammuskelujen-jalkipyykki-ea-vetaa-oikeat-aseet-peleista-pois--aikoo-pitaa-ne-ilman-lisenssia/20136609/66

Yhdysvalloissa voi tietysti olla kaikenmaailman omituisia lakeja mutta aseen käyttöön pelissä kyllä pitäisi riittää normaali sitaattioikeus. Pikemminkin tilanne käytännössä on siten, että asevalmistajan pitäisi maksaa pelivalmistajille siitä, että saavat sijoittaa aseensa peliin. EA on tehnyt itselleen taloudellista tappiota antamalla asevalmistajille ilmaista tuotesijoittelutilaa. Yhdysvaltojen armeijalla ja asevalmistajilla on varsin suuret markkinoinnilliset intressit. Jos EA yhtäkkiä hylkäisi Yhdysvaltojen armeijan ja rupeaisi tekemään propagandaa Kiinan kansanarmeijan puolesta; amerikkalaiset asevalmistajat varmasti tajuaisivat oman tilanteensa heikkouden. Kiinalla on käsittääkseni isot suunnitelmat pelipuolella eli tulevaisuudessa ehkä pelaamme Kiinan kansanarmeijaa ylistäviä pelejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti