maanantai 6. toukokuuta 2013

Talvivaara ja riski

Nokia näyttää saaneen Talvivaarasta potentiaalisen kilpakumppanin aktiivikaupankävijöiden suosikkiosakkeeksi.
http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/talvivaara+huhtikuussa+aktiivisijoittajien+suosikiksi+nokian+rinnalle/a899511

En suosittele Nokiaa enkä talvivaaraa sijoituskohteeksi. Jos uskoo Windows Phonen menestykseen; ehkä kannattaisi harkita suoraan Microsoftiin sijoittamista. Yhdysvalloista löytyy pieniä kiinnostavia teknologiayrityksiä riskiä etsivälle sijoittajalle ja mieluummin suosittelen niitä kuin Talvivaaraa. Kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota huomattavaan kasvupotentiaaliin ja etsiä yrityksi joiden arvo voi olla iso jos onnistuvat. Isot riskit voidaan näin kompensoida suurilla tuottopotentiaaleilla. Kannattaa muistaa, että riskit voivat myös realisoitua eli kaikkea ei kannata yhteen edes lupaavaan yritykseen sijoittaa.

Tällä hetkellä pilvipuolella on ilmeisesti isoja mahdollisuuksia ja mahdollisesti myös nanoteknologiassa. 3D tulostimissakin voi olla. HP:llä on isoja hankkeita Memristorien kanssa ja ne voivat mullistaa elektroniikan.
http://www.wolframalpha.com/input/?i=hp

HP tosin ei ole pieniyritys eli vaikka Memristorit tuottaisivatkin hyvin niin silti sen arvo ei kohoaisi kovinkaan paljoa. Kannattaa siis etsiä HP:tä pienempiä yrityksiä.

Kehitysmaamarkkinoilta voi myös löytyä mielenkiintoisia kohteita.
http://allafrica.com/stories/201305020206.html?aa_source=ri-headline

Afrikassa voi olla isoja mahdollisuuksia.
http://bafric.blogspot.fi/2012/10/uganda-orders-investigation-of-network.html

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti