torstai 9. toukokuuta 2013

Nokia yrittää estää Samsungia myymästä puhelimia Yhdysvalloissa

Meanwhile, Nokia has already filed an amicus brief in Apple v. Samsung, only the Finnish firm says it doesn't support either side. Instead, it argues that Judge Koh got it all wrong when she denied Apple's request for an injunction, and that her decision should be reversed "based on the application of the wrong legal standard."
Confused yet? In a nutshell, Nokia claims that by requiring Apple to prove that Samsung's infringing features were the main reason consumers were buying the Korean company's kit, Judge Koh's ruling made it too difficult for companies to obtain injunctions – something that apparently concerns Nokia a great deal.
http://www.theregister.co.uk/2013/05/09/google_amicus_apple_samsung/

Nokia on antanut oikeudelle lausunnon, jossa se kannattaa Samsungin Applen patenttia loukkaavien tuotteiden maahantuonnin USA:han kieltämistä.

Nokian lausunnolla tuskin on mitään merkitystä oikeudenpäätökseen mutta se kuvastaa kuitenkin sitä kuinka kilpailun vastainen Nokia on. Nokia ja Microsoft ovat jo pitkään vahingoittaneet kuluttajien oikeutta vapaaseen kilpailuun. Itse koen, että Nokia toimillaan vahingoittaa omia oikeuksiani kuluttajana. Nokia ei tälläisillä lausunnoilla kyllä saa mainetta vapaata kilpailua kannattavana yrityksenä vaan lähinnä profiloituu kilpailun vastaisena voimana. Nokian pahat teot ja sanomiset kyllä tullaan muistamaan ja ne tullaan kostamaan sopivassa yhteydessä niin että tuntuu.

Vapaa kilpailu on itselle tärkeä arvo ja en hyväksy Nokian pyrkimyksiä rajoittaa kilpailua. Vapaa kilpailu tukee kuluttajan oikeuksia ja on oikeastaan ainut tapa millä kuluttaja voi turvata asemansa suuryrityksiä vastaan.

Kilpailun rajoittamiseen pyrkivä yritys toimii todella törkeästi. Toivottavasti tuomioistuin ottaa päätöksessään huomioon Nokian pyrkimykset rajoittaa kilpailua ja vahingoittaa kuluttajaa. Nokia tuskin enää saa tukea vapaata kilpailua tukevilta ryhmittymiltä, koska on aivan selvää, että Nokia ei arvosta kilpailua.
http://tietsikka.blogspot.fi/2013/05/asha-ja-android.html

http://blog.androidsuomi.fi/2013/04/htcn-mikrofonigate-pahkinankuoressa-one-riepoteltavana/

http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2013/05/konservatiivit-sosialistit-ja.html

http://lvink.blogspot.fi/p/droid.html

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti