Kokenut myyrä Stephen Elop on saavuttamassa tavoitteensa: Nokian osake on lähinnä vitsi. Kasvua löytyy lähinnä maanalta ja siellä onkin kiva tonkia matoja ja muita puutarhan herkkupaloja.
Europe's high court cleared the European Union's carbon-trading scheme for air travel, due to be implemented this January. U.S. and Canadian airlines had challenged the EU scheme, added in 2008 to a 2003 directive. Flight operators would have to use sellable emissions allowances under the plan, which creates incentives for efficiency measures. Following an adviser's opinion from October, the Court of Justice of the European Union ruled Wednesday that the framework does not violate international law.
Runsas viikko sitten liikenneministerimme Merja Kyllönen ministerikokouksen jälkeen tarkoin valituin sanankääntein pohti sitä, että muu maailma, niin sanottu kolmas osapuoli, ei haluakaan noudattaa päästökauppaa, hän ei paljastanut mitään uutista.
Nyt sitten mietitään tarviiko Amerikkalaisten lentoyhtiöiden maksaa.
Kolmisenkymmentä EU:n ulkopuolista maata on herännyt jo vastalausetasolle. Pisimmällä lienee Yhdysvallat, missä edustajainhuone jo lokakuun lopulla kielsi maan lentoyhtiöitä osallistumasta päästökauppaan.
EU:n ja Yhdysvaltojen välillä on mm. Open Skies järjestely, joten sinällään ei ole selvää, että EU:lla on oikeus määrätä maksuja Amerikkalaisille lentoyhtiöille.
The airlines and their trade association, Air Transport Association of America – now known as Airlines for America – had challenged the legality of the EU’s Aviation Directive in May, claiming it infringed international law and the EU-U.S. open skies agreement.
Nyt sitten mietitään onko tuomioistuimen päätös laillinen ja voiko EU pakottaa Amerikkalaisen yrityksen maksamaan.
The president of UPS Airlines has suggested that it could, for example, route flights between its hubs in Hong Kong and Cologne, Germany, via Mumbai, India, and only owe for carbon permits for the Mumbai-Cologne leg of the trip. Such a move would cut UPS’ permit costs by a quarter, but increase the journey’s total length by 900 miles and the carbon emissions associated with it by a third, the Journal reports.
EU:lle päätös voi tulla kalliiksi, koska EU:ssa Italia, Espanja ja Kreikka ovat riippuvaisia turismista ja hintojen korotukset vievät turistit muualle.
Henry Tirrillä riittää rohkeutta kyseenalaistaa vallitseva tuotantoparadigma. Sinällään tuotannon merkitystä ei kannata korostaa liikaa, koska emme enää elä teollisuusyhteiskunnassa vaan suurimmat voitot ja tuotot tulevat muualta kuin tuotannosta. Kännyjen tuotannosta tulee pikkuhiljaa samanlaista kuin tietokoneiden tuotannosta ja siitäkin ovat monet tietotekniikka yritykset luopuneet kokonaan. http://tietsikka.blogspot.com/2011/10/nokia-lumia-800-ja-700-vanhanaikaisia.html
Keijo Korhosenpitäisi ottaa mallia Henry Tirristä. Keijo Korhonen unelmoi atomeista, atomeista jotka tehty paperista. Mistä löytyy Keijolle paperiteollisuuden taivas?
”Jo 15 vuotta sitten ennustin näin käyvän, jos Suomi jätetään Euroopan unionin armoille. Globaalisten markkinavoimien mielestä Suomessa pitäisi tehdä paperia Brasilian puunhinnoilla ja Kiinan palkoilla.”
According to the latest IDC Mobile Phone Tracker release for Q3, 2011, Google’s Android overtook Symbian for the first time in India and emerged as the top platform by capturing a massive 42.4 percent share of the smartphone market. Apple’s iOS platform share in the smartphone market jumped a little bit from 2.6 percent (in Q2) to 3.09 percent (in Q3).
Android ohitti Symbianin ensimmäistä kertaa markkinaosuuksissa Intiassa.
“Overall, smartphones shipment for the India market showed an impressive growth of 21.4% over the previous quarter and 51.5% year-on-year. This helped the segment grow its contribution to the mobile phone shipment to 6.5% in Q3 from 5.6% in Q2.”
Ruoan varastoinnissa pitää ottaa huomioon, että sähköt voivat hävitä kriisissä eli pakastin voi sulaa ja ruoat pilaantua. Kuivamuona on siten varmempi vaihtoehto. 2012 on Maya kriisi ja amerikan uskovaiset ovat jo pitkään saarnanneet maailmanloppua eli lopunajat lähestyvät... http://www.b-prep.co.uk/
Vaaleanpunainen elefantti kirjoittaa tieteen objektiivisuudesta.
Tieteen objektiivisuuden kyseenalaistaminen on suhteellisen kiistanalainen aihe, varsinkin blogissa jonka lukijakunta koostuu lähinnä liberaaleista ja/tai ateisteista, jotka yleensä lukeutuvat tieteen puolestapuhujiin. Myönnän lukeutuvani tiedeskeptikoihin, koska harjoitettu tiede on sekä politisoitunut että eturyhmärahoitettu.
Käsittääkseni tiedettä ei ole enää aikoihin pidetty objektiivisena. Objektiivisuuden kaltainen ihanne tiede oli voimissaan modernismin alkuaikoina mutta isojen pettymysten jälkeen harva pitää enää tiedettä objektiivisena. Tietysti aina voidaan keskustella mitä objektiivisuudella tarkoitetaan. Tälläisissä asioissa on helposti käsitesekaannuksia ja väärinymmärryksiä. Tieteen historian ja filosofian lukeminen ehkä auttaa monia pääsemään objektiivisuus harhoista eroon. Itse pidän näitä harhoja kuoleman pelon manifestaationa, joka jarruttaa ihmisten ymmärryksen kehittymistä.
Se mitä meille jää jäljelle on erilaisia diskursseja ja informaatiota, mutta nämä eivät ole objektiivisiä missään mielessä vaan ovat "vain" informaatiota. Informaatio taas on deviaatiota kohinasta kontekstissa.
Tälläinen objektiivisuus harha ja hallusinaatio luultavasti juurtuu länsimaisessa ajattelussa vallitsevaan täydellisyyden tavoitteluun ja jumaluusoppiin.
Jyväskylän kauppakorkeakoulun uusi professori Kimmo Alajoutsijärvi sanoo suorat sanat finanssikriisin tunareista. "Me kauppatieteilijät melkein romautimme maailmantalouden", professori tunnustaa. Alan oppikirjatkin sietäisi kirjoittaa uusiksi.
Nykyisen talouskriisin syyt ovat kyllä paljon syvemmällä kuin kauppatieteellisessä koulutuksessa. Kriisi on pitkälti poliitikkojen tekemä, ei kaupan kävijöiden.
Uuden ajan talousteorioista kiinnostuneille hän suosittelee lukemiseksi muun muassa Real World Economics Review -julkaisua.
Nokia on Amerikassa siirtynyt arvostettuun Penny Stock luokkaan.
Sijoituskirjat varoittavat yleensä senttiosakkeista. Senttiosakkeita pidetään korkeariskisinä, koska niiden näkyvyys, vaihto ja tunnettuus ovat vaatimattomia.
Yhdysvalloissa joidenkin eläkerahastojen säännöissä on erikseen kielletty penny stock -osakkeisiin sijoittaminen.
Nyt iso kysymys on, että missä vaiheessa Nokian isot omistajat kyllästyvät omistamaan Nokiaa ja myyvät osuutensa Microsoftille. Nokian tilanne on huono, eikä selittelyjä enää kannata kuunnella. Hyvä yritys on pitkälti tuhottu huonolla johtamisella (ei ole ymmärretty asiakastarpeita). Mihinkään historiallisiin arvostuksiin Nokian kurssia ei kannata verrata, koska Nokialla ei ole enää kunnollista brändiä ainakaan Yhdysvalloissa ja Euroopassakin Nokian brändi on heikko (tai olematon). Kehitysmaamarkkinoilla Nokialla on vielä vetoa mutta nykystrategia tuottaa sinne liian kalliita puhelimia.
Itse olen pitänyt jo pitkään todennäköisenä, että joko Microsoft ostaa koko Nokian tai sitten pelkästään älypuhelintoiminnot mutta nyky-yhteistyö tuskin jatkuu kovinkaan pitkään. Microsoft todennäköisesti sitten pilkkoo Nokian älypuhelimet ja myy turhakkeet kumppaneilleen. Microsoft tuskin on tyytyväinen Nokian kykyyn toimia ja nykyjohdon kyvyttömyys on karmeaa.
Nokia on painolasti Microsoftille eli jos Nokian ylimmästä johdosta päästään eroon ja saadaan Nokian älypuhelimet suoraan Microsoftin momentoon, niin Microsoft pystynee menestymään älypuhelimissa paremmin kuin nykyään.
Talouskriisi ja rahojen loppuminen lopettaa viherpiperryksen kuin seinään. Kanadaa uhkasi jopa 14 miljardin dollarin sakot, joihin sillä ei ollut varaa.
Kanadan konservatiivihallituksen mukaan sopimukseen jääminen ei sakkouhan vuoksi ole vaihtoehto nykyisessä taloustilanteessa. Maa ei ole kyennyt vähentämään hiilidioksidipäästöjään sopimuksen edellyttämällä tavalla.
Ilmastonmuutoksen todellisuudesta on useita perusteltuja näkemyksiä. Vaihtoehtoinen näkemys painottaa auringon säteilyn osuutta maapallon lämpenemisessä.
Suurin kallistuminen on tapahtunut sokerissa ja seuraavaksi yllättäen kiilasi kotimainen paikallinen kurkku. Erityisesti, tuontisokerin osalta käynnistyi sitten maassa myös kilpailuviraston tutkimukset mahdollisesta myyntikartellista, mutta kurkkuun ei sen kummempaa tutkimusta ulotettu.
Todellisuudessa EU:ssa kansallisia hinnat tasaantuvat ja kaikkialla pitäisi olla suhteellisen sama hintataso ja erot voivat pääasiassa johtua vain eroista paikallisissa tuotantopanosten hinnoissa. Vapaan kaupan pitäisi tasoittaa hintaerot tehokkaasti. Ilmeisesti Virossa on sokeri ollut halvempaa kuin esim. Suomessa eli Viron hintataso vain tasaantuu ympäristön tasolle. Kukaan tuskin veisi Viroon halvemmalla sokeria kuin siitä saa esim. Suomessa eli hintojen tasaantuminen on väistämätöntä. Puheet siitä, että viro on jonkin tuontikartellin uhri sokerissa lienee epätodennäköistä, koska sokeria saa kuitenkin aika monesta paikasta. Markkinoilla voi olla vain yksi hinta (market clearing price).
Noissa ylläolevissa ei oteta huomioon, että markkinoilla on kuitenkin jäykkyyksiä eli ihan yhteen hintaan ei sokerissa kuluttajatasolla päästä mutta hinnat kuitenkin tasoittuvat eri markkinoiden välillä.
Sveitsiä pidetään laajalti Private Bankingin kultastandardina.
Sveitsi tarjoaa luottamuksellisia pankki- ja rahoituspalveluja. Sveitsi ei ole halvin offshore keskus mutta monen mielestä Sveitsi on paras. http://ghs-finance.de.tl/ENGLISH-.htm
”Listan kärjessä on Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila. Lähetimme hänelle viime viikolla -avoimen kirjeen-, jossa vetosim-me, että hän käyttäisi asemaansa ilmastonmuutoksen torjuntaan. Hänen julkiset puheenvuoronsa muutama vuosi sitten olivat toivoa herättäviä. Mutta nyt tarvitaan tekoja tyhjien sanojen sijaan”, sanoo Greenpeacen viestintäpäällikkö Juha Aromaa.
Likainen tusina (The Dirty Dozen) on eräs kaikkien aikojen parhaista elokuvista ja Ollilalle on suuri kunnia olla tälläisellä listalla. Ollila on niiden kovanaamojen joukossa, josta riippuu paljon. Ollila sopii varsin hyvin Telly Savalaksen rooli pesunkestävänä kovanaamana. Jorma Ollilalla on vielä liikaa hiuksia mutta hiusraja etenee kuitenkin hyvällä vauhdilla.
Ekonomistit yrittävät turhaan ennustaa eurokriisin etenemistä jäykillä laskentamalleilla. Suomalaisilla pelitutkijoilla on tähän ratkaisu: tehdään kriisistä realistisen raaka toimintapeli, jossa kaikki keinot ovat sallittuja.
Suurin osa taloustieteellisestä tutkimuksesta tutki taloutta silloin kun se on suhteellisen lähellä tasapainotiloja ja suhteellisen vakaalla pohjalla. Suurin osa talousteoreettisista mallaista on järkeviä vain silloin kun talousjärjestelmä toimii suhteellisen rauhallisesti. Lineaariset mallit ovat voimassa vain hyvin pienellä alueella tasapainon ympäristössä eli niiltä ei voi odottaa mitään kaoottisessa tilanteessa.
Niissä on aina pyrkimys tasapainotilanteeseen, esimerkiksi määräämällä että euro pysyy aina olemassa. Näin yksi muuttuja on lukittu, toisin kuin todellisuudessa. Sen sijaan esimerkiksi sotilaiden käyttämissä strategiapeleissä vastustajakin voi aina voittaa, hän sanoo.
Simulaatiopelejä on tehty ja ainakin Yhdysvaltain armeijalla on isoja projekteja kokonaisten kansojen sosiaalisen käyttäytymisen simulointiin. Taloustieteissä ei kuitenkaan simulaatiota ole kovin paljoa harrastettu.
Roads minister Franklin Bett said the 28.6-kilometre dual carriage way will partly help to address the growing problem of traffic jam in Nairobi. The project will also include the construction of a 12-kilometre slip road, six interchanges, street lights and drainage works. "We may even get the project commissioned in 10 days time," said Bett during the signing of the loan agreement at Treasury Buildings. China Roads has been appointed contractors on the bypass.