sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Paperin hinta ylös

Uusi vuosi on vasta pyörähtänyt käyntiin, mutta kalenterivalmistaja Ajaston katse on jo vuodessa 2023: ensi vuoden kalentereita pitäisi alkaa painaa näillä hetkillä.

Se ei kuitenkaan onnistu.

Paperin saatavuus on nyt niin heikko ja hinnat korkealla, ettei Ajaston käyttämiä paperilaatuja ole kerta kaikkiaan ollut saatavilla. Paperitoimituksissa on pahimmillaan kuukausien viive – Ajaston toimistolla odotetaan parhaillaan syyskuussa tehtyjä tilauksia saapuviksi.

– Tällä hetkellä ihmetellään, mitä tehdään. Tuotantoa ei ole vielä aloitettu, koska käyttämäämme paperia ei ole ollut saatavilla riittävästi. Paperin hinnat ovat nousseet yli 30 prosenttia viime kesästä ja ovat helmikuussa nousemassa lisää, toimitusjohtaja Petri Salo kertoo.

https://yle.fi/uutiset/3-12256843 

Kallis paperi on Suomen etu. Suomessa on vieläkin paperiteollisuutta ja suomalaisten etu on mahdollisimman kallis paperi. Paperista tulee tehdä luksustuote. Köyhät lukevat lehdet Internetistä ja varakkaat oikealta paperilta. Paperista kannattaisi tehdä niin kallis, että vain yhteiskunnallisella eliitillä on vara lukea aidolta paperilta.

http://paperinkemiaa.blogspot.com/p/paperin.html

Tehdään paperista niin kallis, että vain Björn Walhroosilla on varaa lukea paperilehtelä. Ajetaan köyhät Internettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti