maanantai 20. toukokuuta 2024

Sijoittamisessa iso homma

Eurooppa on mitä lie sakkia, mitään järkevää ei saada aikaiseksi. Kaikki voimat menee viherpiipertämiseen ja vastaavaan. Aikaisemma blogissa kysymys, että minne kannattaisi sijoittaa.

Näinähn se on ja olut.. Mutta Usa kallis. Suomi pysyy suossa. Minne siis?
http://jtalous.blogspot.com/2024/05/sijoittaja-ala-sijoita-eurooppaan.html

Vastaus on vaikea. Sijoittajalle kysymys on viime kädessä korkotuotosta ja riskistä. Nämä menevät yleensä käsikädessä. Mitä suurempi on tuotto; sitä suurempi riski. Näistä pareista sitten toteutuu joku. Yleensä sitä ei etukäteen tiedä eli loppujen lopuksi sijoittaminen on aika riskialtista. No, ei kannata murehtia, se on elämää eikä sille mitään voi.

Oikeastaan mitään yksinkertaista ja järkevää ohjetta ei voi antaa kuin, että kannattaa ainakin jonkin verran hajauttaa sijoituksia etteivät kaikki rahat ole yhdessä paikassa. Ei sitten ainakaan kerralla mene kaikki rahat. Se on aika rankkaa menettää kaikki rahat kerralla. Moni on jo tottunut sellaiseen puolivauraaseen elämäntapaan ja siitä siirtyminen pois on aika rankkaa.

Täytyy aina muistaa, että hyvät yritykset eivät ole halpoja. Huonotkin yritykset voivat tuottaa ihan hyvin, ainakin joskus ei aina.  Aina voi sattua joku onnen kantamoinen, eli että joku huonokin yritys vahingossa tekee jotain millä on joku arvo. Tuurilla mennään. Sijoittamisessa on joka tapauksessa kyse tuurista, että sattuu osumaan oikeaan kohtaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti