keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Nokia luopuu peruspuhelimistaan

Eldar Murtazin vihjaa, että Nokia muuttaa strategiaansa ja olisi leikkaamassa puhelinvalikoimastaan kaikkein kannattavimmat peruspuhelimet.
 http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110784007

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/quotnokialla+todennakoisesti+enemman+negatiivista+kerrottavaaquot/a656936

Nokiallahan ei ole mitään erikoisosaamista rautapuolella, koska sen puhelimien sisusta on samaa Armia kuin muillakin. Siinä ei paljoa osaamista ole jos jotain piiriä siirtää millin vasemmalle tai oikealle.
http://www.talouselama.fi/uutiset/rakenna+vahvuuksillesi+nokia++luota+rautaan/a657015

Mitäköhän nykyajan puhelimissa rautaosaaminen voisi Nokialle tarkoittaa kun sen puhelimet eivät ole rautapuolella mitenkään kummoisia?Etenkään kun ohjelmistokomponentti ja rauta ovat jo aikoja sitten yhdentyneet ja softakin tulee tulevaisuudessa Microsoftilta ja piirit TI:ltä tai joltain muulta piirifirmalta. Ainut tarvittava osaaminen on, että osaa ostaa komponentit tehokkaasti ja ymmärtää asiakastarpeet. Asiakastarpeiden ymmärtämistä Nokialla tuskin on joten tehokas osto ja logistiikka jäänevät ainoiksi vahvuuksiksi.
http://fi.mobnifo.com/2011/07/19/peruspuhelimet-olleet-huikeasti-alypuhelimia-kannattavimpia-nokialle/

Nokian peruspuhelimista luopuminen tulee ymmärtää siten, että Nokia haluaa alignoida (samansuuntaistaa) strategiansa Microsoftin kanssa yhteensopiviksi ja Microsoftia ei peruspuhelimet kiinnosta (niissä ei pyöri Windows). Stephen Elop toteuttaa päätöksellä sisäistä myyräänsä ja varmasti Redmontissa sekä Billi että Balmer ovat onnellisia.

Toisaalta Nokialla ei ehkä enää ole edes kilpailukykyä peruspuhelimissa Idän Suurten Viisaiden taitavuuden takia (eli Kiinalaiset).
http://tytti.info/2011/04/kauan-elkoon-peruspuhelin/

Peruspuhelimissa ratkaisee hintakilpailukyky ja Nokian kulurakenne luultavasti on liian raskas halvoissa puhelimissa kilpailemiseen. Euro on liian kallis. Kiinalaisilla ei ole näitä ongelmia ja Kiinalainen johtaja on halvempi kuin Eloppi ja ei ole vielä käynyt myyräkoulua. Myyräkoulun käynyt johtaja erikoistuu tunnelien kaivuuseen ja Keilaniemessä onkin nähty epäilyttävän suuria monttuja ja multakasoja. Viisaammissa piireissä epäillään, että Metro on peitetarina Keilaniemen myyrän viimeisimmille suurkaivuuprojekteille.
http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/07/kari-kairamo-kohtalona-nokia.html

http://puhelinopas.blogspot.com/2011/07/nokia-x7-puhelin-everything-you-love.html

http://brianshall.com/content/not-restart-stephen-elop-and-always-has-been-microsoft-plant

http://www.heteromies.com/tekniikkaa/nokia-ja-eldar-murtazin/

http://allthingsd.com/20110311/nokia-pays-elop-more-than-6-million-to-join/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti