perjantai 1. heinäkuuta 2011

Nortelin patentit kaupaksi 3.1 miljardilla eurolla

Pitkään odotetun Nortelin patenttien konkurssihuutokaupan voittajaksi nousi lopulta kuuden teknologiayhtiön muodostama yhteenliittymä. Nortelin 6 000 patentin kokoelman hinta nousi huutokaupassa aina 4,5 miljardiin dollariin eli noin 3,1 miljardiin euroon.
Patentit hankkineen yhteenliittymän muodostavat Apple, EMC, Ericsson, Microsoft, RIM sekä Sony. Huutokaupan 900 miljoonan dollarin avaustarjouksella aloittanut Google jäi siis nuolemaan näppejään. Tämän voidaan odottaa hankaloittavan Googlen kehittämän Android-käyttöjärjestelmän asemaa edelleen.
http://fi.mobnifo.com/2011/07/01/nortelin-patentit-kaupaksi-31-miljardilla-eurolla-googlen-ja-androidin-asema-tukaloituu/

http://www.infoworld.com/d/mobile-technology/the-android-patent-attacks-against-microsoft-are-unfair-627

Microsoftin patenttihyökkäys Androidia kohtaan voi kostautua Microsoftille rankasti, jos kilpailuviranomaiset ryhtyvät tutkimaan Microsoftin toimia. Monopolin laajentaminen uusille alueille monopolin tuottamien voittojen avulla ei ole välttämättä laillista.
http://preppycasual.blogspot.com/2011/05/kilpailuoikeutta-koko-rahalla-ja-golfia.html

http://vaylankauttayliopistoon.blogspot.com/2011/04/kilpailuoikeuden-erityiskysymyksen.html

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/kova+syyte+intelilla+systemaattinen+kampanja+kilpailun+rajoittamiseksi/a358646

Microsoft on pyrkinyt jo pitkään rajoittamaan kilpailua sekä Linuxia että Androidia vastaan. Hyökkäykset Androidia ja Linuxia vastaan ovat olleet jatkuvia ja pääosin laittomia, mutta EU ei ole tehnyt mitään hyökkäysten lopettamiseksi. Tulevaisuudessa Kiinan kilpailuviranomaiset voivat puuttua ainakin Kiinan alueella Microsoftin kilpailu vääristäviin toimiin ja toivottavasti myös EU:n, Venäjän ja Yhdysvaltojen regulaattorit ottavat Microsoftin liiketoimintatavat tarkan tarkastelun kohteeksi.

Intiassakin Microsoft on tutkinnan alla.Microsoftin liiketoimintatavat ja Androidin ja Linuxin vainoaminen rajoittavat kuluttajan vapauksia ja estävät kilpailijoiden toimintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti