sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Päättyykö Amerikan taru?

Talouselämä kysyy, että päättyykö Amerikan taru erilailla kuin Kreikan. Sekä Kreikka että Amerikka ovat raskaasti velkaantuneita.
http://www.talouselama.fi/uutiset/usan+taru+paattyy+eri+tavalla+kuin+kreikan/a650436

Yhdysvallat on tietysti mustan Presidentin, Barack Obama, johtama suurvalta ja Kreikka ei ole.
 • Kilpailukyvytön talous, joka ei tuota kasvua, jossa on liian kallis työvoima, jolla ei ole riittävästi vientituotteita ja jonka kansalla ei ole tarpeeksi varallisuutta kasvattaa taloutta. Ongelma ei ole uusi Zakaria huomauttaa, Kreikka ei ole koskaan ollut talousmahti.


 • Kreikalla on pitkä historia liiassa lainanotossa ja huonossa maksukyvyssä. Viimeisten 179 vuoden aikana se on laiminlyönyt maksujaan noin puolet ajasta. Sen velat ovat valtavat, eikä maa kykene maksamaan niitä millään järkevällä järjestelyllä.


 • Koska Kreikka kuuluu euroon, sillä ei ole kontrollia omaan valuuttaansa. Maa ei siis voi laskea tuotteidensa hintoja maailmanmarkkinoilla. • http://www.talouselama.fi/uutiset/usan+taru+paattyy+eri+tavalla+kuin+kreikan/a650436

  http://murphyssoninlaw.blogspot.com/2011/07/miksi-kreikkaa-ei-kaadeta.html

  Yhdysvallat on suurvalta ja todellinen suurvalta ei romahda helpolla. Yhdysvallat pystyy pelkästään asevoimillaan pitämään Amerikan suurena ryöväämällä alusmaita (elikkä Libya, Irak, Afghanistan, Suomi (Nokia) jne) ja myymällä niille ylihinnoiteltuja aseita.

  Yhdysvaltojen romahtamista on tietyissä piireissä odotettu, mutta silloin on unohdettu USA:n talouden dynaamisuus ja uusiutumiskyky. Lisäksi Yhdysvallat pystyy maksattamaan laskunsa alusmaillaan kuten todellinen suurvalta aina tekee (Japani, Etelä-Korea, Saksa, Suomi jne).
  http://natonalla.blogspot.com/2011/06/nato-on-sotaa-kayva-sotilasliitto.html

  Niall Ferguson puhuu Amerikan romahduksesta ja uudesta pimeästä keskiajasta. Romahdus voi tietysti tapahtua monella tapaa, mutta Amerikan romahdus olisi luultavasti Suomelle edullinen, koska se vapauttaisi meidät nykyisistä rajoitteista.
  http://donnanblogi.blogspot.com/2011/06/eurooppa-vastaan-amerikka.html

  http://murphyssoninlaw.blogspot.com/2011/06/amerikka-taipuu-islamin-edessa.html

  http://doublefeature2011.blogspot.com/2011/06/kapteeni-amerikka-retro-posteri.html

  http://luetut.blogspot.com/2011/04/vladimir-majakovski-minun-loytamani.html

  http://tsarbombastic.wordpress.com/2011/05/02/amerikka-radikalisoituu-vasemmalle-yllattava-galluppi/

  http://www.totuusradio.fi/unelmien-amerikka/

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti