sunnuntai 21. elokuuta 2011

Tietokoneiden valmistus kannattaa heikosti

Pitkään länsimaiset pc-valmistajat ovat tuskailleet laitevalmistuksen kannattavuuden heikentymistä. IBM veti johtopäätökset jo vuoden 2004 lopussa ja myi kannettavansa ja pöytäkoneensa kiinalaiselle Lenovolle. Maailman suurimman pc-valmistajan ilmoitus tällä viikolla älypuhelinten ja tabletien myynnin lopettamisesta sekä pc-bisnesten erottamisen harkitsimisesta vaikutti silti tulevan isona yllätyksenä. Uutinen pistää miettimään, mikä on HP:n pc-koneiden kohtalo, ja onko koko pc-kone vaikeuksissa?
 http://blogit.tietokone.fi/tietojakoneesta/2011/08/valtaavatko-kiinalaiset-pc-bisneksen/

HP aikoo lopettaa tietokoneiden valmistuksen. Tietokoneiden valmistaminen on yksinkertaista kokoonpanoa, jota ei Länsimaisella kustannustasolla tehdä. Tietokonevalmistus ei ole ilmeisesti kovin kannattavaa kenellekään muulle kuin Applelle. Sama koskee myös kännyjä eli niidenkään tekeminen ei juuri enää onnistu Länsimaisella kustannustasolla. Sinällään ei ole mitään järkevää syytä miksi tietokoneita pitäisi Länsimaissa yleensäkään valmistaa kun Aasialaiset ovat siihen paljon kykenevämpiä.
http://nexasnet.blogspot.com/

http://techinfo2u.com/2011/hp-to-manage-pc-manufacturing-plant-in-china/

http://kssunews.wordpress.com/2011/08/19/the-end-of-the-computer-cold-war/

Tietokoneiden tai kännyköiden valmistamista ei voi enää pitää suoranaisesti minään huipputeknologiana vaan ihan perushalppiskokoonpanona. Niistä ei myöskään kuluttajan tulee maksaa huipputeknologista hintaa vaan halppistavaran hinta. Monelle tuntuu olevan vaikeata ymmärtää, että känny ei ole enää huipputeknologiaa vaan halppistavaraa, jota myydään hinnalla.
http://www.dhgate.com/wholesale/Android/

http://tietsikka.blogspot.com/2011/08/diel-flick-7-android-tabletti.html

http://tietsikka.blogspot.com/2011/08/nokia-n9-ei-tuoda-myyntiin-yhdellekaan.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti