perjantai 26. elokuuta 2011

Juhani Risku ei usko Nokian nousuun

Juhani Risku ei usko Nokian kykenevän parantamaan asemiaan kännymarkkinoilla.

”Nykyisillä strategioilla ja toimilla Nokia ja Microsoft eivät tule onnistumaan. Vaikka kilpailijat eivät tekisi mitään kahteen vuoteen, he eivät silti onnistuisi”, Risku sanoo.
http://www.tietokone.fi/uutiset/nokia_kritiikko_risku_nailla_evailla_ei_nousta

http://uusinokia.livejournal.com/

http://talouslehtienseiska.blogspot.com/

http://pjarvinen.blogspot.com/2011/03/kieli-syyna-nokian-ongelmiin.html

http://abstractionshift.wordpress.com/

Juhani Risku on piirtänyt hienon kuvan.
http://abstractionshift.files.wordpress.com/2011/07/11_saic_screen-access-interest-channel_businesses_logos_big_juhani_risku_2011.jpg

Hyvin vaikeata on arvioida miksi Nokia valitsi niin huonon strategian aikanaan, että on nyt tässä tilanteessa missä on. Nokialla ei ilmeisesti ymmärrety sitä suurta muutosta minkä Internet toi tullessaan.
http://www.donanimhaber.com/cep-isletim-sistemleri/haberleri/Nokianin-uygulama-magazasini-en-cok-kullanan-2ulke-Turkiye.htm

http://fi.mobnifo.com/2011/08/26/samsung-tahtaa-suurimmaksi-puhelinvalmistajaksi/
Juhani Risku arvostelee C++ ja olen samaa mieltä, että C++ on hirvittävän vaikea kieli kännykän ohjelmointikieleksi. Androidissa pitkälti käytetään Javaa mutta Google on toisaalta Oraclen kanssa oikeudessa Javasta. Microsoftilla taas on tarjolla moderneja kieliä kuten C#. Ohjelmistokehitysympäristöjen kehittäjänä Microsoftilla on laaja kokemus ja Microsoftin kehitysympäristöt ovat ainakin PC:llä varsin edistyksellisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti