lauantai 3. heinäkuuta 2021

Nuvia

Qualcomm osti Nuvia. Nyt Nuvia avulla Qualcomm yrittää vallata PC markkinat.

https://www.tomshardware.com/news/qualcomm-promises-nuvia-socs-for-pcs-in-2023

Nuvian takana on Applen prosessoiden suunnittelija eli osaamista on. Melkein kannattaisi sijoittaa Qualcommiin rahaa, koska sillä on oma mahdollisuutensa iskeä Inteliä ja Amd:tä vastaan.

Arm arkkitehtuurin kehittyminen on edullista Linuxille, koska Linux pärjää eri prosessoriarkkitehtuureissa paremmin kuin Microsoftin Windows. Microsoftin ohjelmistot eivät toimi kunnolla Armin ja Risc-V:n kanssa. Tämä on merkittävä kilpailuetu Linuxille. Intelin tulevaisuus näyttää haastavalta ja sen mahtiasema ei ole taattu. Tässä lienee pelipaikka riskiä arvostavalle sijoittajalle.

https://www.theregister.com/2021/07/03/in_brief_ai/

Tekoäly jutuissa on kanssa hyvät pelipaikat, koska ne kasvavat rajusti ja voivat olla huomattavan tuottavia sijoituksia. Kannattaa tosissaan miettiä pieniin tekoäly-yrityksiin sijoittamista, koska tuotot voivat olla valtavia. Tosin riskit ovat myös isoja, koska ei ole mitenkään selvää kuka pärjää ja kuka ei.

Suomalaisiin IT yritysten kanssa kannattaa olla varovainen, koska kuitenkin verkostovaikutukset sun muut edut eivät Suomessa välttämättä toimi niin hyvin kuin USA:ssa tai Kiinassa. Kiinalla on suuret suunnitelmat tekoälyn suhteen eli sitä kannattaa tosissaan seurata.

Raha menee kuitenkin rahan luoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti